Article image

Bída a zmar, hlesl Chramosta po Zlínu

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
0:0
FORTUNA:LIGA, 29. kolo so 20. 4. 2024, 15:00
Reportáž

Těžko hledal slova po další bodové ztrátě jablonecký útočník Jan Chramosta. Jablonec hrál znovu proti oslabenému soupeři, ale opět nedokázal naplno bodovat a situace v tabulce se dál komplikuje.

Stejně jako v Olomouci jsme hráli proti deseti a opět se nám nedařilo. Čím to?

Je to zklamání. Prostě nám to proti deseti vůbec nejde. Hráli jsme v sezoně přesilovku počtvrté a byly z toho jen dvě remízy a dvě prohry. Svědčí to o tom, že nejsme schopni se tam pořádně dostat. Nevytvoříme si žádnou pořádnou šanci. Dneska to ani jinak snad skončit nemohlo.

Vyplývá to i ze současného rozpoložení, v kterém se nacházíme?

Máme na sobě deku a je to vidět. Balón nám odskakuje. Nejdou nám takové základní a primitivní věci. Je to celé v křeči. Ven se z toho dostaneme jedině pílí a bojovností. Musíme doufat, že tam už něco spadne.

V tabulce přituhuje, na Zlín máme náskok pouhých čtyř bodů.

Situace je vážná, to vnímáme. Nepomáhá nám to, některým hráčům může pohled na tabulku lézt i do hlavy a můžou z toho být nervózní. Víme, že budeme hrát skupinu o záchranu, jen to musíme nějak udržet.

V zápase jsi musel střídat. Jak to s tebou vypadá?

Není to žádná sláva. V týdnu mě bolely achilovky. Při jednom dopadu mě tam docela píchlo a pak už nešlo moc chodit. Doufám, že to bude dobré. Teď se to na nás lepí ze všech stran. Nemoci, zranění, karty, všechno to tak nějak podtrhuje tu naší situaci.

Za celý zápas jsme jen třikrát vystřelili na branku proti oslabenému soupeři. Nenabádá vás trenér, ať více zakončujete?

Je to bída a zmar. Nedostáváme se tam a nejsme schopni si vytvořit nějakou dobrou situaci. Centry nás také nenacházejí. Zakončení je samozřejmě málo, s tím s vámi souhlasím.

Sráží to vaši psychiku ještě víc, když se takto ztrácí body?

Jo. Vnímali jsme tento zápas jako důležitý. Chtěli jsme se od něj odpíchnout k nějakým lepším výkonům. Bohužel se to nepodařilo. Asi se na nás podepisuje ta současná situace. Měli jsme sérii bez vítězství. Minule jsme proti deseti v Olomouci ještě i prohráli. Není to nic příjemného. Dneska bereme bod, což je málo.

Je v kabině ponurá nálada?

Není tam veselo, to je jasné. Dlouho jsme nevyhráli. Přitom jaro vypadalo nadějně, jenže pak už jsme nebyli schopni na to nějak navázat.


Author Jan Bendl
Sdílet článek