Article image

V závěrečném kole základní části na Střelnici Mladá Boleslav

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:1
FORTUNA:LIGA, 30. kolo ne 28. 4. 2024, 15:00
Reportáž

V posledním 30. kole základní části FORTUNA:LIGY se Jablonec doma na Střelnici postaví pátému týmu tabulky z Mladé Boleslavi. Oba týmy už vědí, o co budou hrát v nadstavbové části.

Mladá Boleslav před začátkem zimní přípravy změnila trenér. Kormidla osmého týmu tabulky se tehdy chopil po odvolaném Kuličovi trenér Holoubek. A nový kouč dovedl tým až do elitní šestky! Jistotu nadstavbové skupiny o titul získala Mladá Boleslav v minulém kole po výhře 2:1 v Pardubicích. Středočeši už vědí, že nemůžou skončit hůř než šestí, přičemž na čtvrtý Baník ztrácejí jen jediný bod. Holoubkovi svěřence na jaře zdobí především skvělá série na hřišti soupeřů, kde neprohráli ani jedno jarní utkání!

To Jablonec má starosti na opačném pólu tabulky. Špatná série šesti soutěžních zápasů bez výhry v řadě znamenala vyřazení z tuzemského poháru a především propad do spodní části ligové tabulky. Jablonec se tak bude potřetí v řadě rvát v nadstavbě o prvoligovou příslušnost. Náš tým v posledním 30. kole proti Boleslavi může vylepšit své postavení v tabulce, buď skončí na 12. nebo 13. příčce a podle toho se určí i pořadí pěti zápasů v nadstavbě. Už těch je však jasné, že náš tým bude mít v pětikolové nadstavbové části výhodu tří zápasů hraných na domácí půdě. „Potřebujeme teď každý bod. V nadstavbě budou body rozhodovat a budou hodně důležité. Chtělo by to urvat v nějakém zápase tři body, aby se nám začalo dýchat lépe. Kdyby tam byl nějaký bodový polštář, nervy a tlaky na nás by pak byly menší,“ tuší Látal.

Jablonec ztratil poslední dva zápasy proti oslabeným soupeřům, naposledy doma jen remizoval se Zlínem 0:0. „Víme, že se Zlínem to nebylo dobré. Těžko jsme se tam prosazovali. Věřím, že se z toho poučíme. Náš výkon musí být ale rozhodně lepší. Klukům jsme ukazovali co změnit. Ale je to všechno o samotném dění na hřišti. Je to o tom, jak si to v hlavě hráči srovnají a jak k tomu přistoupí. Jsme trochu pod tlakem, hlava pracuje, protože se nedaří a nejsou výsledky,“ připouští jablonecký kouč před nedělním zápasem s rozjetou Mladou Boleslaví. „Čeká nás těžký zápas. Boleslav hraje teď velmi dobře a bojuje o čtvrté místo. Chceme uspět a poprat se o to. Doufám, že uděláme maximum pro to, abychom potěšili naše diváky,“ věří Látal.

Jablonec odehraje s Mladou Boleslaví v neděli jubilejní 40. prvoligový zápas. Lepší bilanci z těchto soubojů ale mají fotbalisté z města automobilů, kteří vyhráli 17 zápasů, ve 13 duelech se týmy rozešly remízou a 9 zápasů vyhrál Jablonec. Na podzim Látalům tým prohrál hned v úvodním kole nové sezony v Boleslavi 1:3, když o jediný přesný zásah našich barev se postaral Alegue.

Všechny zápasy posledního 30. kole FORTUNA:LIGY budou mít jednotný čas výkopu. Z kapacitních důvodů tak nebude na našem zápase přítomen VAR.


Utkání začíná v neděli 28. dubna od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Szikszay Ladislav - Ratajová Lucie, Volf Michal

Delegát: Vidlák Karel, Duda Zdeněk


Author Jan Bendl
Sdílet článek