Article image

Jablonec se chce proti Slavii vrátit na vítěznou vlnu

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
2:1
Synot liga, 25. kolo so 25. 4. 2015, 17:00
Reportáž

Po soubojích s pražskými kluby Sparty a Dukly narazíme v následujícím zápase na další tým z hlavního města. V sobotu budeme v rámci 25. kola SYNOT ligy bojovat v domácím utkání proti Slavii Praha!

Sešívaným se na jaře nedaří, jarní část sice slibně odstartovali vítězstvím 3:1 v Liberci, jenže dalšího vítězství se prozatím nedočkali. Stihli jen remizovat s Teplicemi a Bohemians. Slávisté střídají lepší herní projev s horším, špatně nezahráli třeba v derby na Spartě. Celkově je však trápí především domácí ztráty, jako například poslední nevydařený zápas s Jihlavou. Kouč Pražanů Miroslav Beránek však také po zápase přiznal, že jeho pozice není úplně pevná. „Cítím se ohrožen,“ přiznal po domácí porážce 1:2 s celkem z Vysočiny. Slavia totiž s 25 body klesla už na třináctou příčku, na sestupové pozice má přesto sedmibodový náskok.

V Edenu si v týdnu kabina nepodařené výkony rozebrala a dle kouče Beránka byli trenéři na své svěřence hodně kritičtí. Funkcionáři vršovického týmu prozatím hlavního kouče Miroslava Beránka ve funkci podrželi a ten tak může dál spřádat taktické plány pro zápas v Jablonci. „S Plzní nebo Spartou jsme si prokázali, že dokážeme favority potrápit. Dáme do toho všechen um a nasazení. Jablonec má silný tým, ale my se porveme o tři body, s podporou fanoušků se nám to může povést,“ věří slávistický kouč.

Jablonečtí přišli v posledním kole na hřišti pražské Dukly o jarní neporazitelnost porážkou 0:1. Nyní se již ale plně soustředí na sobotní domácí zápas proti Slavii, v kterém se hodlají vrátit na vítěznou vlnu. „Čeká nás ale těžký a nevyzpytatelný soupeř, kterému zřejmě vyhovují těžší zápasy, jako například na Spartě. Oni hrají jednoduše, přímočaře na branku a nekomplikují si rozehrávku,“ všiml si asistent jabloneckého kouče Jiří Chytrý a pokračoval. „My jsme ale favoritem utkání a na zápas se musíme plně soustředit. Budeme chtít hrát tak, aby všechny body zůstaly doma,“ doplnil Chytrý.

Jabloneckým trenérům už bude pro následující zápas k dispozici opět obránce Romera, který si na Dukle odpykal disciplinární trest za žluté karty. Také náš soupeř už bude moci využít služeb ofenzivně laděného Vukadinoviče, který se vrací do hry po vyloučení v zápase s Bohemians. V dresu soupeře je naopak nejistý start obránce Latky a záložníka Zmrhala.

Víkendové zápasy 25. kola SYNOT ligy budou patřit všem otcům a jejich ratolestem. Přijďte podpořit jablonecký tým a strávit příjemné odpoledne na jabloneckou Střelnici, kde pro vás i vaše nejmenší bude připraven zajímavý doprovodný program!


Utkání začíná v sobotu 25. dubna od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Paták – Pelikán, Dobrovolný

Delegát: Bohuněk


Author Jan Bendl
Sdílet článek