Article image

Pospíšil rozhodl duel se Slavií klasicky, šajtlí

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
2:1
Synot liga, 25. kolo so 25. 4. 2015, 17:00
Reportáž

Trenér gólmanů Milan Veselý jabloneckého záložníka Martina Pospíšila nabádal ať zkusí víc střílet. Jablonecký záložník ho poslechl a svou krásnou střelou klasickou šajtlí zajistil Jablonci vítězství 2:1 nad Slavií Praha.

O pocitech ze zápasu s pražskou Slavií

Máme smíšené pocity. Náš výkon nebyl úplně optimální, ale takové zápasy prostě budeme hrát. Dneska bylo prostě důležité po porážce na Dukle zvítězit a to se nám povedlo.

O stavu kabiny po porážce na Dukle

Byla to porážka v minulém kole po hodně dlouhé době, předtím jsme pořád vyhrávali. Takže jsme z toho nedělali žádnou vědu. Důraz byl prostě kladen na to, že to dneska musíme odčinit. Zvládli jsme to a jsme spokojení.

O vítězné střele šajtlí

Chtěl jsem střílet. Už v první půli jsem tam měl párkrát balon před vápnem a ještě jsem kombinoval. Trenér gólmanů mě trochu pokáral, ať to taky zkusím, když mám dobrou střelu. Pak jsem si na to vzpomněl, vystřelil jsem a krásně to tam zapadlo.

O své gólové produktivitě

Měl jsem v hlavě, že potřebuju skórovat. Naposledy jsem dal gól, hodně podobný jak dnes doma Bohemice. Moc se mi střelecky teď nedařilo, tak jsem rád, že jsem to protrhl. Doufám, že nějaké ty góly do konce sezony ještě přidám.

O druhém místě

Je to pro nás hnací motor, prohánět tu Spartu do posledního kola. Dokud to půjde, tak se o to druhé místo budeme prát. Za námi je už bodový odstup hodně veliký. Motivací pro nás je druhé místo.

O následujícím zápase v Poháru FAČR v Mladé Boleslavi

Těším se. Jsem ten typ, co raději hraje, než trénuje. Jsem rád, že jsme došli v poháru takhle daleko a budeme hrát i v týdnu. Hrajeme venku a pojedeme tam neprohrát a přivést si dobrý výsledek pro odvetu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek