Article image

Jablonec vyhrál turnaj v Čelákovicích

Team logo Team logo
FK Jablonec ŠK Slovan Bratislava
3:2
Přátelská utkání, přát. so 27. 6. 2015, 16:45
Reportáž

Finále Ministerského turnaje v Čelákovicích ovládl FK Jablonec. Ten sice s bratislavským Slovanem prohrával už 0:2, jablonečtí však předvedli dokonalý obrat a radují se z vítězství na turnaji!

Čelákovické finále mezi dvěma účastníky předkol Evropské ligy začalo ve svižnějším tempu než dopolední zápas se Zbrojovkou. Slovan rozvlnil síť za zády Hrubého po čtvrthodině hry, ale Zrelákova branka neplatila, protože byl při ní signalizován ofsajd. Ve 23. minutě se už ale hráči slovenského týmu radovali oprávněně, centr z pravé strany zblízka proměnil ve vedoucí gól Slovanu Priškin! Z dalšího rychlého brejku se hostující Kubík dostal až za jablonecké beky, své kvality ale prokázal gólman Hrubý! Jablonec byl blízko srovnání po centru Romery a hlavičce Rossiho, která se ale do prostoru branky nevešla. V další akci Rossiho dělovku mířící do šibenice robinzonádou vytěsnil Krnáč skvělým zákrokem na roh!

Čtyři minuty po změně stran chyboval obránce Pernica, před kterého se dostal neúnavný Zrelák a tváří tvář Hrubému nezaváhal a přidal druhý gól bratislavského celku! Sloven se z dvoubrankového náskoku těšil jen čtyři minuty, pak předvedli svižnou akci nové akvizice jabloneckého týmu, centroval Tecl a před brankou uklidil míč pohotově do sítě Wágner! Stadion U Hájku poté roztleskal Peltier, ten si nejdříve vtipně zpracoval balon a pak prudkou ranou rozezvonil jabloneckou tyč! V 56. minutě měl na hlavě vyrovnání Wágner a opět po centru Tecla, míč po jeho hlavičce o zem tentokrát přeskočil o kousek břevno bratislavského celku! Zajímavé akce se v průběhu druhé půle střídaly na obou stranách. Rossi stříle v pádu z vápna, jeho tvrdou střelu vyrazil brankář Krnáč! Jablonecký tlak sílil a zaslouženého vyrovnání se náš tým dočkal po standartní situaci, kterou zahrával Pospíšil a Tecl hlavou srovnal na 2:2! Hned vzápětí rozezvonil jabloneckou tyč Mészáros. Na druhé straně prošel s míčem i s trochou štěstí až před branku Wágner a brankou na 3:2 dokonal neuvěřitelný obrat v utkání! Pojistku mohl přidat Tecl, jeho střelu po brejku ale gólman lapil. Jablonci to ale nemuselo vadit, po mohutném obratu se radoval z prvenství na turnaji!  


Author Redakce
Sdílet článek