Article image

S Rapidem Vídeň branka nepadla, duel skončil 0:0

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Rapid Vídeň
0:0
Přátelská utkání, přát. st 8. 7. 2015, 18:30
Reportáž

Také v druhém přípravném zápase jablonecký tým na herním soustředění v Rakousku remizoval. S rakouským vícemistrem Rapidem Vídeň branka nepadla, oba brankáři udrželi čisté konto.

Jablonec vstoupil do utkání s účastníkem kvalifikace Ligy mistrů nebojácně, drzý průnik do vápna si hned v první minutě dovolil Crnkić. Úvodní desetiminutovku zakončil dlouhým a přesným pasem Hübschman, Wágner ale v zakončení nebyl úspěšný. Na druhé straně po nepřesnosti Pospíšila netrefil ideálně centrovaný balon z voleje Kainz. Rakouský vícemistr zahrozil po dvaceti minutách hry v krátkém časovém úseku hned dvakrát, naši obránci si však dokázali poradit s nebezpečným stříleným centrem, zakončení Kainze z úhlu naštěstí minulo jabloneckou branku. Přípravný duel měl v první půli dobré tempo, ikdyž ve vyrovnané hře byly znát nepřesnosti na obou stranách. Ani jeden z celků si už v první pětačtyřicetiminutovce větší šanci nevypracoval.

Do druhé půle poslal kouč Šilhavý na pažit místního stadionu hned tři jiné hráče, premiéru v jabloneckém dresu si odbyl i středopolař Trávník. Rakušané byli v druhém dějství aktivnější, do vedení mohli jít v 57. minutě po trestném kopu, míč ale těsně prosvištěl kolem Hrubého šibenice. Rapid byl u jablonecké branky častěji, domácí hnáni zhruba patnáctistovkou diváků kopali hned několik rohových kopů. Hráči soupeře se pokoušeli zakončovat i z hranice velkého vápna, všechny střely ale mířily vedle jabloneckých tyčí. Jablonecký brankář Vlasta Hrubý navíc vytáhl devět minut před koncem famózní reflexivní zákrok proti hlavičce, kterou s námahou všech sil vytěsnil na roh! Na druhé straně zakončoval nebezpečnou akci Tecl, jenže z blízka střílel jen do brankáře domácích!

Brankáři na obou stranách udrželi čistá konta a tak se týmy v přípravném duelu nakonec rozešly bezbrankovou remízou.

Kouč Jaroslav Šilhavý si po zápase pochvaloval kvalitu soupeře, který se tak jako náš tým bude prezentovat na evropské scéně. „Pro nás to byl velmi dobrý zápas. Rakušané hráli rychle na míči a byli důrazní. Přesně takhle se v Evropě hraje, takže to beru jako dobrou prověrku. Ze začátku jsme se s tím trochu potýkali, pak jsme se s tím ale dokázali vyrovnat. Řekl bych, že soupeř má trochu blíže ke své mistrovské soutěži. My jsme vystřídali všechny možné hráče. Ikdyž je konečný výsledek bezbrankový, vyhrát mohly oba týmy, jenže činili se brankáři. Z našeho pohledu jsem spokojený, soupeř nás hodně prověřil,“ zhodnotil středeční přípravný duel jablonecký lodivod Jaroslav Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek