Article image

Jablonec v generálce porazil Varnsdorf 1:0

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
1:0
Přátelská utkání, přát. so 18. 7. 2015, 17:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté mají za sebou poslední přípravné utkání před startem sezony. V generálce porazili druholigový Varnsdorf brankou Filipa Nováka.

První vážnější šanci si vypracovali varnsdorfští, rychlý brejk zakončil těsně vedle jablonecké tyče exjablonecký Jurča. Jablonec měl míč v držení, s první přímou střelou Pospíšila neměl gólman Porcal větší problém. Generálka se hrála za úmorného vedra a utkání postrádalo v první půlhodině jakékoliv zakončení. Až Greguš pálil z trestného kopu přesně k tyči a Porcal míč dokázal u tyče vyrazit! Ve 33. minutě už jablonecká Střelnice tleskala, Filip Novák si elegantně zpracoval míč na prsa a pěknou střelou otevřel skore zápasu! Jablonečtí se v závěru poločasu dostávali do tlaku, za vápnem napálil odražený balon do tyče povedenou ranou Greguš! Závěr poločasu ozdobila hezká kombinace, kdy Novákův centr sklepl zády k brance Crknić a Pospíšil pálil těsně nad břevno.

V začátku druhé půle dvakrát zahrozili varnsdorfští. Masopust poté technickou střelou mířil ke vzdálenější tyči, tygřím skokem ale míč vyrazil hostující brankář Porcal. Následně zkoušel štěstí po Trávníkově standardce Vukadinović, hlavou ale zamířil těsně nad břevno. Varnsdorf měl v té době problémy v rozehrávce, při další chybě pálil těsně vedle střídající Doležal. V 70. minutě rozjel rychlou akci sympaticky hrající Karavaev, přihrál Vukadinovićovi, ten ale zblízka napálil jen brankáře, ikdyž měl možnost přihrávat. Diváci ještě nestihli dotleskat této akci a znovu museli aplaudovat, tentokrát perfektnímu zákroku jabloneckého brankáře Bárty, který reflexivně vyškrábl hlavičku Schuberta! Bárta zopakoval senzační zákrok také chvíli před koncem, stejně brilantním zákrokem opět proti Schubertovi zachránil svůj tým od vyrovnání zásahem na čáře!


Author Jan Bendl
Sdílet článek