Article image

Jablonec chce i v Kodani ještě zabojovat o postup

Team logo Team logo
FC Kodaň FK Jablonec
2:3
Evropská liga, 3předk2 čt 6. 8. 2015, 19:45
Reportáž

Týden po úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy je na programu odveta s Kodaní! Jablonec bude ve čtvrtek bojovat o postup, ačkoliv lepší výchozí pozici má po prvním zápase náš dánský protivník.

Začátek nové sezony je pro náš tým okořeněný evropskými poháry, i proto jdou zápasy nyní v rychlém sledu za sebou. Tým našeho kouče Jaroslava Šilhavého před týdnem na Střelnici podlehl krásnou brankou Verbiče Kodani 0:1 a ve čtvrtek bude jednobrankové manko muset dohánět v Dánsku. „Jsme v poločase toho vzájemného souboje. Jedeme do Kodaně zkusíme zabojovat a vrátit se zpět do zápasu. Minulý týden jsme se přesvědčili, že se s nimi dá hrát. Věřím, že jsme schopni tam vstřelit branku a zabojovat ještě o postup,“ věří i přes úvodní nezdar zkušený jablonecký stratég.

Odhodlání na jablonecké straně neztrácí ani samotní hráči. Nermin Crnkić je přesvědčený, že tým nechá na trávníku vše pro možný postup. „Uděláme proto maximum. Budeme tam chtít co nejdříve vstřelit gól a já věřím, že se nám to podaří. Musíme se ale zaměřit i na defenzivu, v lize jsme naposledy doma dostali dva góly a to se nesmí opakovat,“ upozorňuje Crnkić a připomíná nedělní remízu 2:2 s Bohemians, která Jablonci pokazila klubové oslavy sedmi desítek let od založení. Kodaň ve stejný den vyhrála své ligové utkání na hřišti  Somderjyske 3:1 a připsala si další tři body do tabulky dánské Super ligy.

Důležitost čtvrtečního zápasu z jablonecké strany naznačuje i to, že tým je už od úterý pohromadě, ve středu se letecky výprava přesune do hlavního města Dánska. V Kodani nás pak čeká den před odvetou tradiční předzápasový trénink.

Pohárová matematika je jasná, dánský velkoklub vstřelil důležitou branku na hřišti soupeře a navíc neinkasoval. Jablonec tedy musí pro postup v Parken aréně v Dánsku zvítězit, "jen" vítězství Jablonce 1:0 posune zápas do prodloužení. V případě remízy či vítězství Kodaně půjde do pátečního losování další fáze Play-off Evropské ligy náš protivník.

Dánskou odvetu bude řídit trojice kyperských rozhodčích. Hlavním arbitrem bude uznávaný dvaačtyřicetiletý Trattos, jenž patří ke špičkovým evropským rozhodčím. Během své kariéry píská jak zápasy Evropské ligy, Ligy mistrů i kvalifikační zápasy.


Utkání začíná ve čtvrtek 6. srpna od 19:45 hodin v Telia Parken v Kodani

Rozhodčí: Leontios Trattou - Michael Soteriou, Sotiris Viktoros (CYP)


Author Jan Bendl
Sdílet článek