Article image

Vlasta Hrubý: Na Ajaxu to bude hukot

Team logo Team logo
AFC Ajax FK Jablonec
1:0
Evropská liga, 4předk1 čt 20. 8. 2015, 19:00
Reportáž

Pro brankáře Vlastimila Hrubého bude souboj s Ajaxem Amsterdam zatím největším zápasem v kariéře. V odletové hale letiště Václava Havla v Praze se Vlasta Hrubý rozpovídal o prvním utkání play off Evropské ligy.

Čeká nás první zápas play off Evropské ligy proti Ajaxu. Jak se na to těšíš?
Já osobně se na to těším hodně. Věřím, že atmosféra tam bude fantastická a pokusíme se tam udělat dobrý výsledek pro odvetu.

Ve třetím předkole se nám podařilo vyřadit favorizovanou Kodaň. Teď opět velký favorit Ajax Amsterdam. Může nám tato pozice outsidera pomoct?
Já si myslím, že určitě. Jsem rád, že se nám to předtím povedlo. Věřil jsem, že v Kodani máme na to něco uhrát. Ajax je ještě lepší soupeř a myslím si, že jedině takovým výkonem máme šanci uspět. Samozřejmě byly v Kodani nějaké chyby, na to se ale upozorníme. Teď už zbývá to jen zopakovat.

Teď začínáme v play off s Ajaxem venku. Cítíte, že by to mohla být výhoda?
Asi jo. Bude samozřejmě záležet na tom, jak dopadne první zápas. Věřím ale, že přivezeme takový výsledek, abychom měli doma nějakou šanci to udělat. A postoupit do základní skupiny.

Pro většinu našich hráčů je souboj s Ajaxem dosud největším zápasem kariéry. Jak to vidíš ty?
To určitě, kromě Tomáše Hübschmana nebo Standy (Tecla) s Wagym (Tomáš Wágner), kteří zažili Ligu mistrů, tak pro většinu z nás to je takový vrchol. Musíme se na to nachystat a uděláme všechno pro to, abychom to zvládli.

Myslíš, že budeš mít dostatek práce během zápasu?
Asi ano. Nemžeme to ale otevřít, budeme hrát zezadu, ale Ajax si třeba nějaké cesty najde a bude podpořený také fanoušky. Bude to hukot (směje se).

Za Ajax měl o víkendu ligovou premiéru český talent Václav Černý. Myslíš, že by mohl nastoupit i proti nám?
Těžko říct, to záleží na tom, jaké s ním mají záměry. Určitě bude ale pomalinku nastupovat, když už je v prvním týmu. Ale že teď hrají proti českému týmu, tak neznamená, že by měl hned nastoupit. Pro ně je Evropská liga po vyřazení z bojů o Ligu mistrů důležitá a budou to chtít napravit. Tady na nějaké experimenty nebude čas.

Jaká taktika by mohla na Ajax platit?
Jak jsem říkal, musíme hrát v bloku a nemůžeme si dovolit to otevřít. To bychom tam dostali velkou nálož. Musíme hrát zezadu a vyrážet do rychlých protiútoků. Pokud budeme mít jednu dvě šance, tak musíme dát góly. Venku by to byla výhoda.

Je náročné přepínat mezi domácí ligou a evropskou soutěží?
Já nevím, mně to problém nedělá. Já se vždycky nachystám na zápas, neřeším, jestli je to liga nebo Evropská liga. Pro mě je to vždycky stejné. Motivace je pořád stejná, takže v tom nevidím problém.

Na zápas v Amsterdamu se chystají také fanoušci a vypravíme tři plné autobusy a pár desítek ještě cestuje po vlastní ose. Co říkáš na takovou podporu?
Je to super. Už v Kodani byl autobus a fanoušci byli slyšet. Následná oslava postupu byla krásná. Teď, když pojedou tři autobusy, tak je to perfektní. Jen tak dál!


Author Martin Bergman
Sdílet článek