Article image

Trenér Šilhavý: Respektujeme soupeře

Team logo Team logo
AFC Ajax FK Jablonec
1:0
Evropská liga, 4předk1 čt 20. 8. 2015, 19:00
Reportáž

Trenér Šilhavý s námi na předzápasovém tréninku prohodil pár slov a prozradil, jaká je atmosféra v kabině a jak vidí šance Jablonce.

O utkání proti Ajaxu

Pro celý Jablonec, pro hráče, pro klub, pro trenéry, pro fanoušky to bude, věřím, veliký zážitek. Doufám, že to zítra bude i dramatické utkání a přivezeme takový výsledek, který nás bude opravňovat k tomu, abychom mohli pomýšlet na postup u nás v Jablonci. Moc se na to těšíme a zítra musím udělat ten důležitý krok.

O atmosféře v Amsterdam Aréně

Vnímám, že se kluci na ten zápas těší a je velmi dobrá atmosféra. Otázka je, jak to bude zítra, když přijde čtyřicet tisíc lidí nebo více, a co to s nimi udělá. Každopádně je to pro ně velká zkušenost. V Kodani jsem to taky zvládli, byť tam nebyla taková atmosféra, jako asi bude tady.

O respektu k Ajaxu

Respektujeme soupeře. Je to veliký klub a slavný klub. Hráli tady slavní hráči a i dneska jsou hodně silní hlavně dopředu. V porovnání s Kodaní je Ajax útočnější, individuálně schopnější a rychlejší. Budeme ale apelovat u kluků při přípravě, že právě zvládli i ten dvojzápas s Kodaní, takže zítra to mohou zvládnout taky.

O Vašku Černém

V posledním ligovém zápase dostal šanci a přeji mu, aby se tu chytil, jelikož to je i veliký talent pro českou kopanou. Dostat se do takto slavného klubu je i vizitka trenérů a lidí kolem něho, kteří se na jeho růstu podíleli.

O věku a zkušenostech

Bez rozdílu věku jsme méně zkušení, protože oni jsou zvyklí hrát evropské poháry každý rok a my nejsme pravidelnými účastníky. Věřím, že se to v tom dvojzápase dá ale smazat bojovností, přístupem, odhodláním a týmovostí.


Author Redakce
Sdílet článek