Article image

Greguš a Novák hodnotí zápas proti Ajaxu

Team logo Team logo
AFC Ajax FK Jablonec
1:0
Evropská liga, 4předk1 čt 20. 8. 2015, 19:00
Reportáž

Slovenský středopolař a levý obránce se rozpovídali o neproměněných šancích i o hře Ajaxu.

Ján Greguš: „Přímý kop mě štve.“

O výsledku

Myslím, že jsme měli dost šancí na to, abychom dnes vstřelili alespoň jednu branku. Já osobně jsem měl asi tři dobré šance a kluci měli ještě dvě další. Možná jsme jich měli více než soupeř, i když měl Ajax převahu a měli více míč na kopačkách. Myslím, že výsledek je takový, že můžeme dál postoupit.

O hře Ajaxu

Ajax tolik vyložených šancí neměl, ale míč měl pod kontrolou skoro celý zápas a bylo to pro nás náročné fyzicky i psychicky. Myslím, že jsme to ale všichni zvládli.

O stadionu a atmosféře

Všichni hrajeme fotbal proto, abychom takové zápasy hráli co nejvíc. Myslím, že atmosféra byla fajn a kluci si ji užili.

O přímém kopu

Přímý kop mě štve. Z hranice šestnáctky jsem se to snažil obstřelit. Byl tam přede mnou hráč, tak jsem se to snažil dát okolo něj, ale nevyšlo to.

O způsobu hry

Museli jsme hrát defenzivně celý zápas a vytvořit si nějaké brejkové situace. Ty jsme tam sice měli a nevyužili jsme je gólově. Venku rozhodně musíte hrát opatrněji ze začátku a soupeři nedávat tolik šancí.

O fanoušcích

Všechny nás pozitivně překvapilo, kolik jich přijelo. Poděkovali jsme jim po zápase. Patří jim všechna čest a díky.

O odvetě

Nechceme z toho dělat haló, že musíme dát gól hned od první minuty. Bude se hrát minimálně 95 minut, takže ten čas tam je.

Filip Novák: „Hráli jsme styl Chelsea.“

O utkání

Remíza byla hratelná a škoda, že rozhodla ta penalta. Sice jsem hráli takový ne-fotbal, trochu styl Chelsea, ale bylo to o běhání, uzavřeli jsme jim prostor a prostě se k nám nedostali. Je to pro nás pořád hratelné do odvety a nic nevzdáváme. Hraje se na dva zápasy.

O El Ghazím

Byl jsem na něj připravený. Díval jsem se na jeho góly, na jeho věci a koukal jsem se, jak hraje. Myslím, že jsem si ho pohlídal. Na druhou stranu tam něco měl, ale je to dobrý hráč.

O šancích

Kdyby to skončilo aspoň 1:1, tak by to pro nás bylo přijatelné. Šance tam byly, chyby jsme nepotrestali. Trosku nás to trápí. Nedá se nic dělat. Musíme pracovat pořád stejně. Pak to třeba přijde a otočíme to.

O atmosféře

Je to hezký. Atmosféra byla super. Pro ně byl hnací motor ty diváci. Když na ně třeba zapískali, tak to měli složitý. Nebo jestli pískali na nás, že jsme byli tak zalezlí...

O Vaškovi Černém

On byl natěšený. Byl plný sil a mě už docházely. Potřeboval jsem dotankovat. Byl tam jedem souboj. Je to mladý talent. Myslím, že má před sebou výbornou kariéru. Hlavně se musí pořád zlepšovat, aby se mohl probojovat do A mužstva. 


Author Redakce
Sdílet článek