Article image

Vyprodaná Střelnice se těší na čtvrteční Ajax!

Team logo Team logo
FK Jablonec AFC Ajax
0:0
Evropská liga, 4předk2 čt 27. 8. 2015, 18:00
Reportáž

Největší utkání historie jabloneckého klubu je tu! Vyprodaná Střelnice ve čtvrtek přivítá na svém pažitu v odvetě play off Evropské ligy slavný Ajax Amsterdam!

Domácí borci budou v odvetě dohánět jednobrankové manko. V Amsterdamu totiž přesně před týdnem podlehli domácímu výběru 0:1, když jediným úspěšným střelcem se stal polský útočník Milik, který proměnil penaltu nařízenou za faul Beneše na Klaasena. „Udělali jsme tam jednu větší chybu a byli za ní potrestaní. V pohárové matematice je porážka 0:1 ošidný výsledek. Věřím ale, že to můžeme zvládnout,“ ujistil jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Jeli jsme do Amsterdamu, abychom měli naději do odvety. Tím prvním výsledkem tu naději máme. Je v našich možnostech to zvládnout a prát se o postup před naším plným stadionem,“ velí šéf jablonecké kabiny.

Oba týmy se o víkendu opět představily v ligových soutěžích. Kouč Ajaxu Frank de Boer se mohl radovat z dvoubrankového vítězství svého mladého týmu v Nijmegenu. První branku vstřelil výše zmiňovaný Milik brzy po poločase, druhý gól si přidali domácí hráči sami chvíli před koncem. Ajax ani v třetím zápase nizozemské Eredivisie neinkasoval a vede tabulku s plným počtem bodů a jednoznačným skore 8:0.

Také jablonečtí fotbalisté se před reprezentační pauzou a veledůležitým zápasem Evropské ligy dostali na vítěznou notu. Z Brna si přivezli přesvědčivou výhru 3:0, která alespoň prozatím nahradila ztráty z úvodu soutěže. Jaroslav Šilhavý si nedělní vítězství pochvaloval, především pro přípravu na čtvrteční mega zápas na jablonecké Střelnici. „Atmostéra před zápasem je skvělá a nic nám nebrání se o ten postup poprat,“ říká odhodlaně jablonecký stratég.

Sledujte opět klubový web a naše sociální sítě. Během středy Vás budeme informovat o příjezdu holandského soupeře, oba kluby čekají předzápasové tréninky a tiskové konference před čtvrtečním zápasem.

Odvetné utkání play off Evropské ligy bylo svěřeno do rukou dánským rozhodčím.


Utkání začíná ve čtvrtek 27. srpna od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Kenn Hansen - Lars Rix, David Vang Andersen (všichni DEN)

Delegát UEFA: Borja Santana


Author Jan Bendl
Sdílet článek