Article image

Byli jsme blízko, litoval Šilhavý

Team logo Team logo
FK Jablonec AFC Ajax
0:0
Evropská liga, 4předk2 čt 27. 8. 2015, 18:00
Reportáž

Jablonec končí v Evropské lize. Proti slavnému AFC Ajax se ale nemá za co stydět. Na své hráče byl právem po zápase pyšný jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Zklamaný z vyřazení těsně před vysněnou skupinovou fází byl hlavní jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý. „Byli jsme blízko našemu cíli. Musím kluky za výkon za oba dva zápasy s Ajaxem pochválit. Byl to dozadu téměř bezchybný výkon. Rozdíl byl v kvalitě v zakončení. Soupeř penaltu dal, my ne. V součtu jsme o jeden gól horší. Lidí nás po vyloučení tlačili, šance byly, bohužel je to pryč. Ostudu hráči neudělali ani proti tak silným soupeřům, jako byly Kodaň a Ajax. Věřím, že zkušenosti, které jsme nasbírali v těchto čtyřech zápasech, zúročíme. Teď se musíme soustředit na ligu a znova se vyšvihnout na pohárové příčky,“ konstatoval na tiskové konferenci kouč Šilhavý.

„Kvalita hráčů Ajaxu je veliká. Možná se lidem v první půli zdálo, že jsme byli málo aktivní. Ajax tam měl nějaké závary, bohužel nemáme tu kvalitu v koncovce jako soupeř,“ litoval trenér Jablonce.

„Je to sport, hrana mezi úspěchem a neúspěchem je strašně uzounká. Už v Liberci jsme tohle zažívali, už tam jsme s takovými týmy určitým způsobem dokázali hrát. Věřil jsem, že tímto způsobem lze uspět i s Ajaxem, chybělo málo, abychom tam pronikli,“ uvedl dále kouč.

Trenér holandského velkoklubu Frank de Boer hledal v obou zápasech s Jabloncem určitou spojitost. „Podle mě to byly dva velmi podobné zápasy. My jsme měli v určitých momentech všechno ve svých rukách, jenže najednou to bylo všechno během chvíle pryč. Přišla penalta a poté i červená karta. Naštěstí pokutový kop domácí neproměnili. Gólman Jasper Cillessen měl ale k míči blízko, ikdyž ta střela šla nakonec do tyče,“ uvedl po zápase bývalý špičkový obránce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek