Article image

Jablonec v přípravě otáčel duel s Bohemians

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Přátelská utkání, přát. so 5. 9. 2015, 11:00
Reportáž

Čtrnáctidenní reprezentační přestávku využili jablonečtí k sehrání přípravného zápasu na půdě vršovických Bohemians. Jablonec musel otáčet utkání, v kterém zvítězil 2:1.

Herního vytížení se tak dočkali i hráči, kteří si letos prvoligový pažit příliš neužili. Kouč Šilhavý dal v Ďolíčku příležitost například Kyselovi, Rossimu, Bártovi či Vukadinovičovi.

Domácí gólman Fryšták musel v úvodní čtvrthodině vytáhnout dva skvostné zákroky proti jabloneckým akcím, nejdříve vyrazil střelu Doležala zblízka, v další šanci pak sklidil domácí brankář potlesk prořídlých tribun při tvrdé ráně Pospíšila z voleje! Domácí odpověděli střelou Hubínka, která se otřela o Hrubého břevno! Jablonečtí byli ale častěji u míče a byli mnohem nebezpečnější, Romera se ocitl i z pozice pravého beka dvakrát v solidním zakončení, jednou pálil hodně nepovedeně do ochranné sítě, podruhé proti němu stihl včas vyběhnout brankář Bohemians.

Do druhé půle udělal jablonecký kouč hned pět změn, do útoku se vysunul k Wágnerovi Tecl a na hřiště se dostal i tolik zmiňovaný Vukadinovič. Právě on táhl po pravé straně další útočnou akci našeho týmu, jeho přihrávku pro Crnkiće ale zmařil pozorný Fryšták! Do té doby prakticky neškodní domácí nečekaně udeřili v 63. minutě, na pravé straně Bohemians utekl po křídle Akulinin, jeho centr zužitkoval ve vedoucí branku Kučera! Bohemians se i nadále osmělovali, Fotrovu střelu pod břevno vytáhl Bárta konečky prstů na roh, po kterém Gajič mířil hlavou vedle tyče. Závěr utkání se rychle blížil a Jablonec stupňoval svůj tlak. Romerovu střelu lapil u tyče Fryšták, Tecl zase mířil do středu branky. Pak po zpětném přiťuknutí Wágnera trefil krásnou technickou střelou Masopust břevno! V 83. minutě už ale Masopustův polocentr polostřela zapadl přesně k tyči domácí branky a bylo srovnáno! Chvíli poté mohl rozhodnout Tecl, v dobré příležitosti ale zklamal. Stejný hráč si ale gólovou radost přesto vychutnal, tři minuty před koncem se dostal do samostatného úniku a dokonal jablonecký obrat v tomto přípravném zápase.


Author Jan Bendl
Sdílet článek