Article image

Každá výhra pomůže na psychiku

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Přátelská utkání, přát. so 5. 9. 2015, 11:00
Reportáž

Hlavní kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý a krajní záložník Lukáš Masopust hodnotí dnešní přípravné utkání s Bohemians 1905, v kterém naši borci zvítězili 2:1.

Jablonečtí fotbalisté mají za sebou v reprezentační pauze poměrně tvrdý program. „Celé to utkání pro nás bylo jakýmsi vyvrcholením náročného týdne,“ prozradil trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. „Samotné utkání s Bohemians bylo tím tvrdým tréninkem dost ovlivněné, i proto nemůžeme být úplně spokojeni. Podařilo se nám ale vyhrát a to je vždy důležité pro psychiku,“ uvedl dále jablonecký lodivod, který byl za herní prověrku s Bohemians vděčný. „Jsme rádi, že jsme mohli i v reprezentační pauze zahrát si přípravu proti ligovému týmu, ikdyž Bohemians nenastoupili v nejsilnějším složení,“ konstatoval kouč, jehož tým se pomalu připravuje na blížící se duel s pražskou Spartou. Branky ve vršovickém Ďolíčku začaly padat až po změně stran a Jablonec musel překvapivě dotahovat domácí vedení, což se mu ke konci zápasu dvěma přesnými zásahy i povedlo. „V závěru jsme své šance přeci jen už proměnili a dokázali to utkání nakonec otočit na svou stranu,“ těšilo Šilhavého.

U vyrovnání byl levý záložník Lukáš Masopust, který svou branku na 1:1 popsal následovně. „Centroval jsem před bránu a ono to zapadlo až na zadní tyčku. Nikdo to ani netečoval, gólman Bohemians to asi nečekal a propadlo to až do sítě,“ usmíval se jablonecký záložník. Chvíli předtím totiž krásnou technickou střelou rozezvonil domácí břevno. „To byla velké škoda, že to tam nespadlo, byl by to moc hezký gól,“ zalitoval. V druhém poločase se pak 22letý záložník stáhl kvůli změnám v sestavě až do obrany. „Já budu hlavně rád, když budu hrát a to kdekoliv,“ uvedl k odehraným postům. „V náročným týdnu jsme odehráli myslím si, že docela dobrý přátelák. Každá výhra nám pomůže na psychiku,“ zakončil Lukáš Masopust.


Author Jan Bendl
Sdílet článek