Article image

Jablonec se po pauze soustředí na duel se Slavií

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
0:0
Synot liga, 10. kolo so 17. 10. 2015, 14:30
Reportáž

Po reprezentační pauze načne SYNOT liga svou druhou třetinu sezony. Jablonečtí v sobotním šlágru kola prahnou po prvním domácím vítězství, na které čekají nezvykle dlouho.

V cestě za třemi vytouženými body jim bude tentokrát celek pražské Slavie, kolem kterého je v posledních týdnech nebývale živo. Do pražského klubu totiž vstoupila čínská investiční společnost CEFC, Slavii se tak zřejmě blýská na lepší zítřky, a to nejen kvůli finanční stránce. Klub už nyní oznámil nové obsazení funkcí i plány do budoucna. V nich nechybí rychlé posílení hráčského kádru, vyřešení otázky stadionu či vybudování mládežnické akademie. Klub s tradicí se hodlá brzy vytáhnout zpět mezi tuzemskou špičku.

Sešívaní si v právě probíhající sezoně nevedou zle. V úvodu sice čekali tři kola na vítězství, pak ale rozjeli šestizápasovou sérii bez porážky, v které si přispali čtyři vítězství a dvě remízy. V ostře sledovaném derby pražských „S“ si fanoušci považují především vítězství nad rivalskou Spartou. Celkově mohou být příznivci bíločervených barev spokojeni, Slavia je pátá se ziskem 15 bodů a před sebou má nemalé cíle a vyhlídky.

Jablonec zaostává za svým sobotním soupeřem o dva body. Zisk 13 bodů řadí Jablonec přesně do středu tabulky na osmé místo. Naši fotbalisté mají zarážející bilanci především na svém stadionu, kde se ještě nepodělili se svými fanoušky o žádné vítězství. Naposledy měli takovouto nepříjemnou domácí sérii na svých bedrech v sezoně 2007/2008.

V reprezentační pauze jsme zapracovali rovnoměrně na věcech, které doposud nebyly podle našich představ. Naše ambice se ale nemění, chceme pohárové příčky a chceme proti Slavii dosáhnout a hrát na vítězství,“ říká před sobotním domácím zápasem asistent hlavního kouče Jiří Chytrý a pokračuje. „Pražané se vezou na pozitivní vlně, což je na jejich výkonech vidět. Slavie je nebezpečná a to i ze standardek, jsou fyzicky silní a agresivní. Budeme se chtít v tomto zápase prosadit našimi přednostmi,“ uvedl jablonecký asistent před startem 10. ligového kola, které bude věnováno otcům a jejich ratolestem. Doražte na Střelnici už na předzápasový program!


Utkání začíná v sobotu 17. října od 14:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Caletka (Peřina)

Delegát: Chytil


Author Jan Bendl
Sdílet článek