Article image

Naštvaný kouč Šilhavý hodnotí duel se Slavií

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
0:0
Synot liga, 10. kolo so 17. 10. 2015, 14:30
Reportáž

Domácí duel s pražskou Slavií, v kterém se diváci branky bohužel nedočkali, hodnotí trenéři obou týmů, Dušan Uhrin mladěí a Jaroslav Šilhavý.

Kouč pražské Slavie Dušan Uhrin bod z jablonecké Střelnice po zápase bral. „Bylo to velice těžké utkání. Věděli jsme, že soupeř musí. My jsme měli vlastní problémy. V reprezentační pauze nás bylo málo, hodně nás bylo nemocných, bojovali jsme s nějakou epidemií chřipky. Přesto jsme se dali dohromady. Měli jsme špatný vstup do utkání, špatně nám hrála záloha. Něco jsme si řekli v kabině a druhou půli jsme chtěli přitvrdit, sbírat balony a to vše se nám povedlo. S remízou jsme samozřejmě spokojeni,“ liboval si po zápase hostující kouč, který na závěr svého hodnocení ocenil kvalitu a připravenost jabloneckého trávníku.

Jablonecký lodivod Jaroslav Šilhavý nabádal své svěřence během zápasu k trpělivosti, ani ta ale nakonec tíženou branku nepřinesla. „Nechci to zlehčovat, je to takový zmar doma nevyhrát takovouhle dobu. Jsem naštvaný. Analyzujeme to zpětně, musíme pracovat jak nejlépe umíme, ale výsledek se zatím nedostavuje,“ litoval domácí kouč.

„Kluci měli dnes velkou touhu to zlomit a zvrátit. Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý. Dostávali jsme se do šancí, ale řešili jsme to zbrkle a nedůrazně. Některé šance nám zhatil soupeř. Situace v první půli jsme měli dobré a měli jsme to dotáhnout. V druhé půli mi zatrnulo při tečované střele Voltra, jinak si vážnější šanci hostů nevybavuji. Moc jsme se nemohli dostat do tlaku a vyšli jsme tak bodově naprázdno. Pochválit bych chtěl dnes obranu, trápí nás ale fakt předfinální fáze. Přístup kluků byl dobrý, ale chybělo tomu gólové vyjádření,“ konstatoval kouč.

Další domácí ztráta kouče hodně mrzí. „Čím dřív to zlomíme, tím líp. Za týden hrajeme doma s Duklou,“ vzhlíží k dalšímu domácímu zápasu jablonecký trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek