Article image

V osmifinále MOL Cupu vyrážíme do Frýdku-Místku

Team logo Team logo
Frýdek-Místek FK Jablonec
0:2
MOL Cup, OF1 út 20. 10. 2015, 15:30
Reportáž

Domácí pohárová soutěž MOL Cup vstupuje do osmifinálových bojů. FK Jablonec se ve vzájemném dvojzápase utká s druholigovým Frýdkem-Místkem. První duel odehrají naši hráči v úterý na hřišti soupeře.

Právě s ohledem na dalekou cestu až na druhý kraj naší republiky, vyrazila dnes odpoledne jablonecká výprava k zápasu už s denním předstihem.

Tým Válcoven plechu Frýdek – Místek si možná ještě pamětníci pamatují z ročního působení v nejvyšší československé lize ze sezony 1976/77. Dvacet let poté se tamní klub sloučil s rivalským Slezanem, ikdyž poté následovala hubená léta a problémy se sponzory, přišel tolik očekávaný vzestup. Významným mezníkem v klubové historii totiž byla sezona 2012/2013, v které Valcíři po dlouhých třinácti letech vybojovali postup do druhé nejvyšší soutěže. Jejich fotbalisté pak dvakrát skončili v NFL těsně nad hranou sestupu, letos jim ale prozatím patří až poslední šestnáctá příčka. V deseti kolech získali jen čtyři body za stejný počet remíz. O víkendu frýdeckomístečtí podlehli na domácím stadionu 0:2 Znojmu.

Ani jablonečtí si prozatím nemohou příliš vyskakovat, v lize prozatím zůstávají za očekáváním a domácí pohárová soutěž pro ně bude velmi důležitá.

Naši fotbalisté proto nehodlají v úterý nic podcenit a k zápasu odjíždějí v plné síle. Před odjezdem jabloneckého autokaru vyřkl jasné cíle obránce Marek Kysela. „Určitě budeme chtít ve Frýdku vyhrát a vstřelit co nejvíce gólů, tak aby se nám doma v odvetě hrálo co nejlépe,“ uvedl jablonecký stoper.

Náš soupeř si osmifinále MOL Cupu vybojoval dvěma výhrami 2:1 na hřištích třetiligové Mohelnice a divizního Slavičína. Jablonec si postup do čtvrtého kola tuzemského poháru zajistil vítězstvím 2:0 nad druholigovým Vyšehradem.


Utkání začíná v úterý 20. října od 15:30 hodin na stadionu Stovky ve Frýdku-Místku

Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Vysloužil

Delegát: Zavadil


Author Jan Bendl
Sdílet článek