Article image

Do odvety si vezeme z Frýdku výhru 2:0

Team logo Team logo
Frýdek-Místek FK Jablonec
0:2
MOL Cup, OF1 út 20. 10. 2015, 15:30
Reportáž

První utkání osmifinále Českého poháru MOL Cup jsme na půdě Frýdku-Místku zvládli a vyhráli jsme 2:0. Opět se nám podařilo udržet čisté konto a vytvořili jsme si slibný náskok.

Zápas jsme začali hodně aktivně a hned v první minutě se řítil na domácího brankáře Standa Tecl, ale brankář Frýdku-Místku jeho střelu vyrazil na rohový kop. Také v dalších minutách jsme se tlačili před soupeřovu branku, ale důsledně bránící domácí nás do vážnější šance nepustili. Naopak se snažili hrozit z rychlých brejků, ve kterých ale Michala Bártu neohrozili.

Velkou šanci měl Vít Beneš ve 38. minutě, kdy hlavou poslal mezi tyče centr od Martina Pospíšila, ale gólman Mihálek jeho střelu reflexivně vyrazil. O minutu později jsme se již dočkali branky. Po centru z levé strany se ocitl před Mihálkem Tomáš Wágner a přesně doklepl míč do sítě – 1:0.

Po změně stran nastoupil v dresu domácích Pavol Ilko, který se snažil dělat naší obraně problémy, a občas se mu to zadařilo. Po hodině hry právě Ilko centroval před bránu, kde se objevil Krčula, ale míč do branky naštěstí ani nadvakrát nedostal. Trenér Jaroslav Šilhavý pak v 64. minutě připravil dvojí střídání a na hřiště se dostali Mingazov s Doležalem. První jmenovaný se dostal po krásné kolmici Karavaeva do úniku a v 67. minutě poslal Jablonec do vedení 2:0!

Domácí celek se v dalších minutách snažil alespoň o korigování výsledku, který by jim dával lepší šanci do odvety, ale obrana Jablonce v čele s premiantem v soutěžním zápase Michalem Bártou drama nedopustila. Naopak jsme mohli ještě další branky přidat, Mingazov dostal přihrávku do vápna od Trávníka, ale chtěl situaci řešit silou a vysoko přestřelil. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek