Article image

Spokojenost, pravil kouč po prvním osmifinále

Team logo Team logo
Frýdek-Místek FK Jablonec
0:2
MOL Cup, OF1 út 20. 10. 2015, 15:30
Reportáž

Se slibným dvoubrankovým náskokem se vrací jablonečtí fotbalisté z dalekého Frýdku – Místku, v rámci prvního zápasu osmifinále poháru MOL Cup. Utkání hodnotí náš kouč Jaroslav Šilhavý.

Jablonec začal na pěkném druholigovém stadionu aktivně a do vedení mohl jít hned v úvodní minutě po šanci Tecla. Co se jabloneckému kouči prohnalo hlavou po první obrovské zahozené šanci? „Že se trápíme v koncovce. Většinou když dáme první gól, tak dotáhneme zápas do vítězného konce. Takže tam jsem byl trochu naštvanej. Standa to řešil špatně, šel sám na bránu, nějak mu to tam hopsalo pod nohama a chtěl to ještě někam přihrávat, aniž by viděl kam. Měl raději vystřelit, nebo trefit brankáře. Takhle jsme na něj hubovali, měl to řešit lépe,“ uvedl Šilhavý a pokračoval v hodnocení samotného zápasu.

V ligových zápasech se trápíme a jsme pod velikým tlakem. I proto jsme dnešní zápas přivítali, byť jsme jako minule narazili na nepříjemného druholigového soupeře. Podobně jako na Vyšehradě domácí bojovali a měli velikou motivaci. Ten dnešní zápas nás stál hodně sil, abychom ho zvládli,“ přiznal jablonecký kouč.

Splnili jsme roli favorita, vyhráli jsme 2:0 a já věřím, že to doma dotáhneme k postupu. A vůbec tím nechci říct, že bychom Frýdek – Místek nějak podceňovali, to určitě ne,“ vysvětlil Šilhavý, který své svěřence chválil především za první pětačtyřicetiminutovku. „Kluky musím pochválit, především za ten první poločas. Byla tam od nás velká snaha, ikdyž terén hrál roli v některých našich neproměněných šancích, ale s tím výsledkem jsem spokojený,“ zakončil trenér Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek