Article image

Na úvod devět branek Jablonečku

Team logo Team logo
FK Jablonec TJ Sokol Jablonec nad Jizerou
9:0
Přátelská utkání, přát. so 9. 1. 2016, 10:30
Reportáž

Po necelém prvním týdnu přípravy mají za sebou jablonečtí fotbalisté první přátelský zápas. V sobotu dopoledne devíti brankami zatížili konto naší farmy - divizního Jablonce nad Jizerou.

Kouč Frťala rozdělil zátěž ligistů rovnocenně na dva týmy pro každý poločas, jen Karavaev, Masopust a Breda odehráli celé utkání. „Byl to takový důležitý herně kondiční trénink, který splnil svůj záměr,“ řekl nový kouč.

Jablonec začal aktivně, Hübschman v první desetiminutovce vymyslel hned tři dobré přihrávky za obranu Jablonečku, jenže ani Romera nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat brankáře Farského. Gólově se poprvé urodilo ve 23. minutě po Romerově střele, která byla ještě lehce tečována. Na hostující branku byl tlak, ale exbudějovická obrana Lengyel – Halama odolávala. A to i díky zahozeným šancím na jablonecké straně. Až po půlhodině hry se přeci jen dočkal smolař Doležal, který kuriózně na třetí pokus dopravil míč do branky!

Ještě před poločasem musel náš tým nuceně střídat zraněného Romeru. „Stěžoval si na přední stehenní sval, jen doufám, že to nebude nic natrženého nebo dokonce utrženého,“ upřesňoval hlavní kouč Jablonce.

Do druhé půle nastoupili další hráči a hned po minutě hry přidal po samostatném úniku třetí jablonecký zásah útočník Mihálik. Rychlými průniky po křídle se prezentoval Masopust, jenž připravil čtvrtou branku pro Rossiho a vzápětí také naservíroval míč v přečíslení Wágnerovi pro pátý gól. V 65. minutě se aktivní Masopust zapsal také do střelecké listiny, když využil perfektně načasovanou přihrávku Greguše. Sedmý zásah přidal Wágner po centru Karavaeva, osmou trefu zaznamenal opět Wágner, který zkompletoval čistý hattrick za 23 minut. Devátou branku si nechal na samý závěr aktivní mladíček Breda. Trenér Frťala tak mohl být s gólovým účtem zápasu spokojený. „Za góly jsme rádi, i když v úvodu jsme všichni koukali, co všechno je možné nedat,“ culil se po zápase.

Důležité také je, že se nikomu nic nestalo, tedy kromě Romery,“ uvedl dále jablonecký kouč, který v prvním týdnu přípravy absolvoval s týmem zátěžové testy. „Výsledky máme a není co tajit. Hráči mají různé kondiční a vytrvalostní předpoklady, na základě těch testů jsme si udělali obrázek a podle toho zvolíme tréninkovou zátěž,“ vysvětloval trenér.

V příštím týdnu čeká jeho tým první soustředění. „ V pondělí dopoledne máme odjezd do Nymburka, kde začínáme obědem. Hráče čekají třífázové tréninky, když budou makat, dodržíme ty třífázové, když ne, tak nastavíme čtyřfázové,“ pousmál se Zdenko Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek