Article image

Dva rozdílné poločasy a výhra 4:2 nad Vlašimí

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Sellier & Bellot Vlašim
4:2
Přátelská utkání, přát. st 13. 1. 2016, 14:00
Reportáž

Také v druhém přípravném zápase pod koučem Frťalou jablonečtí fotbalisté zvítězili. Proti Vlašimi odheráli na přírodní trávě dva velmi rozdílné poločasy.

Jablonečtí fotbalisté se i v toto ročním období dostali na přírodní pažit, ve sportovním areálu v Nymburce odehráli v rámci týdenního kempu přípravný zápas s druholigovou Vlašimí.

Jenže hned z první kloudné šance šli do vedení fotbalisté Vlašimi, když jejich kombinaci na levé straně zakončil neobsazený Matějka přesně k tyči Valešovy branky! Našim barvám se povedlo srovnat skore po čtvrthodině hry, akcí na jejíž zrodu byla pověstná šajtle Pospíšila. Jeho krásná dlouhá přihrávka našla přesně rozeběhnutého Wágera, který předložil míč kolegovi v útoku Teclovi, ten už celou akci zakončil vyrovnáním.

Po pětadvaceti minutách už Jablonec vedl, hráči Vlašimi nedovoleně drželi ve vápně Tecla a Wágner nařízenou penaltu proměnil, ikdyž si brankář Vorel stihl na míč sáhnout. Za další dvě minuty se pustil středem hřiště do útoku Breda, přihrál Wágnerovi, který poslal míč ke vzdálenější tyči branky Graffinu na 3:1. Do půle přidali jablonečtí ještě jeden přesný zásah, Breda se dostal až před brankáře a zkušeně dloubl míč do sítě Graffinu počtvrté!

Po změně stran trenér Frťala opět prostřídal jedenáctky, druhou půli ale převzal iniciativu překvapivě náš druholigový soupeř. Nápadité kombinace a pohledné akce se z naší strany už na trávníku neobjevovali. Naopak, střelu vlašimského Jíchy stačili vykopnout z brankové čáry naši obránci a v dalších příležitostech druholigové Vlašimi náš výrazně držel brankář Valeš, z blízka například zneškodnil střelu střídajícího Nečase. Čtvrt hodiny před koncem vytvořila Vlašim tlak na jabloneckou rozehrávku, její hráči obrali o míč Greguše a Hašek snížil na 2:4. Gólman Jablonce v závěru vychytal ještě další dvě tutové šance Vlašimi a především díky němu skončilo druhé přípravné utkání jabloneckým vítězstvím.

Kouč Jablonce Zdeňko Frťala neskrýval velké zklamání z přístupu hráčů, kteří nastoupili do druhé pětačtyřiceti minutovky. „Druhá půle byla hodně slabá. Ale je jenom dobře, že jsme takovýto zápas sehráli. Fotbal je oběhání a nabízení se, to jsem u nás druhou půli postrádal. Soupeř nám nedaroval ani metr prostoru,“ pravil hned po skončení zápasu Frťala s tím, že si přístup v druhé půli s hráči ještě důrazně vyříkají.


Author Jan Bendl
Sdílet článek