Article image

Trávníkův teplotní skok

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Sellier & Bellot Vlašim
4:2
Přátelská utkání, přát. st 13. 1. 2016, 14:00
Reportáž

V úvodních dnech přípravy na jarní část ligy chyběl novému kouči kreativní záložník Michal Trávník. Důvodem jeho několikadenní absence byly trochu netradičně lednové reprezentační povinnosti.

Protože česká lvíčata budou už v březnu pokračovat důležitou kvalifikací o postup na mistrovství Evropy zápasy s Lotyšskem a na Maltě, využívá reprezentace do 21let každý možný volný termín ke společnému srazu. Trochu netradičně se tak tým trenéra Vítězslava Lavičky pakoval hned na začátku ledna, kdy ligové týmy startují zimní přípravy, na bleskovou misi na Tenerife. Do letadla směr španělské ostrovy usedli i dva zástupci jabloneckých barev – Petr Rys a Michal Trávník.

Právě jablonecký středopolař Michal Trávník si ještě předtím užíval letošní vánoční svátky v rodném kraji. „Byl jsem doma na Moravě. Konečně jsem se mohl na delší dobu podívat zase domů,“ liboval si jedenadvacetiletý hráč. Brzy po novém roce ale zamířil s reprezentačním výběrem na známý španělský ostrov. „Šlo o takový čtyřdenní tréninkový tábor. Sraz jsme měli už v pátek ráno a vraceli jsme se zase v pondělí večer,“ přibližuje Trávník.

Kromě tréninkových jednotek jsme tam odehráli i jedno přátelské utkání proti mužstvu Stuttgarter Kickers. Celek z třetí německé ligy jsme porazili brankou Zdeňka Linharta 1:0,“ říká k jedinému přípravnému zápasu jablonecký záložník, který odehrál jako většina hráčů jeden z poločasů.

Teď už se ale musel rodák z Mutěnic přeorientovat z tepla ostrovů zpět do české zimy. „K týmu jsem se připojil hned v úterý. Musím říct, že ten návrat z 28 °C do tohoto počasí je teda docela skok,“ pousměje se hořce. Ač lehce nachlazen na dřinu si ale nestěžuje. „Je to náročné, ale musí to být. Každý mančaft to potřebuje,“ říká na adresu neoblíbeného zimního drilu, který fotbalisté zrovna nemilují. Jablonečtí v tomto týdnu polykají třífázové tréninkové jednotky v Nymburce. Jak takový den probíhá? „Třeba včera ráno jsme běhali na oválu, odpoledne bylo hřiště, večer v osm hodin následovala hala a posilování s medicinbaly. Dnes je ten režim trochu jiný, třeba ráno jsme se zaměřovali na rychlost, ale to protože nás čekal ten odpolední zápas s Vlašimí,“ přibližuje program těchto dní Michal Trávník.


Author Jan Bendl
Sdílet článek