Article image

Gólman Valeš se proti Vlašimi nenudil

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Sellier & Bellot Vlašim
4:2
Přátelská utkání, přát. st 13. 1. 2016, 14:00
Reportáž

Po dlouhodobém zranění se zpátky mezi jablonecké tyče vrací brankář Roman Valeš. Ve středečním přípravném duelu si na nedostatek práce nemohl rozhodně stěžovat.

V druhém poločase duelu s druholigovou Vlašimí zabránil hned třem velkým šancím soupeře a především jeho zásluhou jsme neinkasovali více branek.

V druhém přípravném zápase jste porazili Vlašim 4:2. V zápase dvou rozdílných poločasů, ale druhá půle trenéra vůbec nepotěšila.

Dá se s tím souhlasit. První poločas jsme sice dostali rychlý gól, ale hráli jsme v klidu, útočili jsme a dali jsme hodně branek. Druhý poločas byl opak. Už tam toho mnoho fotbalového nebylo. Bylo to takový jiný.

Čemu tu rapidní změnu výkonu přičítáš?

Nevím. Rozebereme si to, čím to bylo. Přestali jsme trochu hrát, nepodrželi jsme moc balon nahoře. Vlašim furt valila a hrála druhý poločas docela dobře.

I v tomto období jste se dostali na přírodní trávu.

Tohle je super. Doteď jsme trénovali v Jablonci a včera a dnes jsme byli na trávě. Je to úplně něco jiného. Když bolí achilovky, tak tráva na tohle je prostě pecka. Pro nás pro brankáře se padá do měkkého, takže úplně bomba.

Vzpomeneš si někdy, že byste v půlce ledna hráli na zeleném pažitu?

Asi ne. Dva roky teď byla sice mírnější změna, ale tohle jsem asi opravdu nezažil.

Po svém dlouhodobém zranění se vracíš zpět, jak se cítíš?

Už ke konci podzimu jsem chytal zápasy za juniorku nebo za farmu, od ledna už jsem stoprocentně připravený a není v ničem problém.

Vracíš se do kabiny, kde je nový trenér i realizační tým.

Já byl za minulého trenéra prakticky celou dobu zraněný, takže nemůžu moc porovnávat. Teď jsem spokojený, jsem rád, že jsem zdravej. Dostal jsem možnost připravovat se s áčkem, za což jsem rád a doufám, že toho využiju.

Do přípravy jdete tři brankáři, jaká jsou očekávání?

Kdybych si nevěřil, tak je to špatně. Ale uvidíme, odjedu přípravu na sto procent a uvidím.

Z role hráče se do trenéřiny zapojil i tvůj parťák Michal Špit, dnes nový trenér brankařů.

Michal je dobrej povahově. Jsem tu s ním prakticky už pět let, takže ho znám docela dobře. Pár tréninků vedl, už když třeba trenér gólmanů chyběl. Problém není vůbec žádnej.


Author Jan Bendl
Sdílet článek