Article image

Půltucet branek proti Viktorii Žižkov

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Viktoria Žižkov
6:0
Přátelská utkání, přát. čt 21. 1. 2016, 10:30
Reportáž

Také v dalším přípravném zápase se týmu trenéra Frťaly výsledkově dařilo. Ve středu dopoledne za vytrvalého sněžení jeho svěřenci šesti góly zatížili konto třetiligové Viktorie Žižkov.

Správci mšenského hřiště se od rána statečně vypořádávali s další sněhovou nadílkou a tak se v pořadí i čtvrtý přípravný duel odehrál na regulérním, ikdyž s přibývajícím časem velmi těžkém terénu.

V úvodu zápasu se opticky lépe pohybovali hosté z Prahy, jejich první šanci ale zakončil Svatonský nad jablonecké břevno. Jablonec odpověděl střelou Mihálika do růžku hostující branky, při ní se zaskvěl gólman Křeček. Po dvaceti minutách hry se jablonecká obrana nacházela ve velkých nedbalkách, z jedné akce Viktoriáni měli hned dvě vyložené šance, obě ale dokázal zneškodnit skvělý Hrubý!

Pak už otěže zápasu převzal ligový favorit. Ve 23. minutě Wágner obral na půlce hostujícího kapitána Petráška, na středu hřiště našel v náběhu volného Tecla, který rozepsal gólový účet zápasu. Za další dvě minuty rozhodčí upřeli našim barvám další branku Wágnera, když přehlédli na zasněženém terénu míč za brankovou čarou. To ale jablonecké hráče nemuselo mrzet dlouho, hned z další akce totiž napálil odražený balon do sítě Pospíšil! Stejný hráč byl blízko dalšímu gólu těsně před poločasem, technický lob ala Poborský přes gólmana ale v síti tentokrát neskončil.

V druhém poločase i po prostřídání už byla převaha Jablonce znát a s ní přišly i další branky a zajímavé akce. V 61. minutě připravil Masopust gól pro obránce Kyselu. Čtvrt hodiny před koncem přidal čtvrtý zásah krásnou střelou na zadní tyč Breda! Mladíček povolaný z jablonecké juniorky poté byl i u zrodu další akce, na jejíž konci Rossi přihrával na pátý gól Doležalovi. Půltucet branek nakonec přesně s hvizdem hlavního rozhodčího zakončil Breda střelou mezi nohy žižkovského brankáře.

Trenér Zdenko Frťala mohl být i po středeční herní prověrce spokojen. „Zatím se nám výsledkově daří. Na úrovní herní stránky je ale stále na čem pracovat, prvních dvacet minut podala Viktorka opravdu výborný výkon,“ pochválil soupeře náš kouč. „Druhý poločas jsme zvládli velice dobře i fotbalově. Těší to, ale neznamená to, že zůstaneme stát na místě a spokojeně odpočívat,“ uvedl Frťala, který zatím po posilách netouží.

S hráči jsme spokojeni, takže k ničemu není žádný důvod. Kluci mě každým zápasem i tréninkem přesvědčují a dokazují a to vlastně i sami sobě, že svou kvalitu mají. Byli by i sami proti sobě, kdyby něco podcenili,“ říká ke stavu jabloneckého kádru, kde se i dnes gólově dvakrát prosadil mladý Breda. „Nechci ho přechvalovat, ale i tohle je signál pro další kluky z juniorky nebo dorostu, že mají prostor se ukázat. Když něco v tom klukovi je, není problém, aby tu dostal příležitost,“ řekl po dalším přípravném duelu dobře naladěný trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek