Article image

Jablonec zdolal švédský Kalmar a vede skupinu

Team logo Team logo
FK Jablonec Kalmar FF
2:1
Přátelská utkání, AtlC2 st 3. 2. 2016, 14:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté si ve svém druhém utkání ve skupině Atlantic Cupu připsali díky gólům mladíků Mihálika a Bredy vítězství nad švédským Kalmarem 2:1.

V druhém zápase na Atlantic Cupu proti Kalmaru dal kouč Frťala příležitost dalším hráčům. Úvodní dvacetiminutovka ale přinesla fotbal plný vzájemného oťukávání obou soupeřů bez většího ohrožení obou branek. Až ve 22. minutě přišla první nebezpečnější šance zápasu a hned z ní byla branka. Z pravé strany míč putoval přes Wágnera a Kubistu až na střed hřiště k Mihálikovi, jehož povedená střela zpoza vápna skončila přesně u tyče brankáře Söderberga!

Jablonec se dál pokoušel o aktivní hru, přenášel balony ze strany na stranu a hledal trpělivě cestu. Na dostřel švédské branky se však příliš nedostával. Po akci Doležala si Švédové trochu kuriózně nastřelili ve vlastním vápně ruku, ale rozhodčí si přestupku nevšimli. Na opačné straně ještě před poločasem stačil brankář Valeš dobře vyběhnout a v rohu velkého vápna čistě vypíchnout míč Abduovi.

Brzy po změně stran zatřásl břevnem po rohovém kopu střídající Beneš, ale rozhodčí pískal útočný faul našich hráčů. Také v druhé pětačtyřicetiminutovce si naši fotbalisté udržovali míč častěji na kopačkách, ale šancí bylo stále jako šafránu. Švédský tým půl hodiny před koncem utkání výrazně prostřídal své řady, kouč poslal na trávník zkušená jména. Brzy poté se začaly rodit i šance. Rys nejdříve na pravé straně dával pod sebe na Kubistu, tomu ale stačili do střely skočit pozorní obránci soupeře. Rossi poté vymyslel kolmici pro Wágnera, k úspěšnému zakončení ale scházel jabloneckému útočníkovi malý krůček.

Trest pro jablonecké přišel vzápětí, v 71. minutě mezi Benešem a Hanouskem stihl poslat míč Abdu na Antonssona, který zblízka poslal míč za záda Hrubého - 1:1! Střídající Antonsson byl při chuti, v další šanci pálil z okolí penaltového puntíku, tentokrát ale naštěstí jen do středu branky, kde míč zkrotil Hrubý.

Čtyři minuty před koncem pak střídající David Breda potvrdil famózní statistiku v přípravě - co zápas, to gól. Masopust na křídle obral o míč Hedlunda a předložil míč prakticky před prázdnou branku mladému Bredovi, který strhnul vítězství na jabloneckou stranu! Akce střídajících hráčů znamenala vítězství 2:1 a poslala náš tým do čela naší skupiny Atlantic Cupu! 

O konečném pořadí ve skupině rozhodne až odpolední duel Örebra s Aarhusem.


Author Jan Bendl
Sdílet článek