Article image

V generálce vítězství 3:2 nad švédským mistrem

Team logo Team logo
FK Jablonec IFK Norrköping
3:2
Přátelská utkání, AtlC3 so 6. 2. 2016, 14:00
Reportáž

Naši fotbalisté v generálce na jarní ligové boje v utkání bohatém na branky porazili švédského šampióna z Norrköpingu 3:2. Nejvíce vidět byl stoper Beneš, který byl skoro u všech branek zápasu.

Jablonečtí začali generálku snaživě, dva špatné odkopy gólmana Vaikly dokázali vystihnout Pospíšil i Masopust, ani jeden z hráčů ale nedokázal míč poslat do sítě Švédů. Poté vyslal do šance Tecl Bredu, ten však technickou střelou mířil nad břevno. V další akci se předvedli Švédové, Bärkroth kroutil svou standardku skvěle přes zeď, ale Bárta famózním zákrokem dokázal míč vyrazit před sebe, dorážející Citaku ale k překvapení všech odkrytou branku minul. Ve 40. minutě zahrával Breda z pravé strany od autové čáry přímý kop, míč zatočil šikovně na zadní tyč, před brankou jej umístil do sítě číhající Beneš a Jablonec vedl! V poslední šanci první půle otřeli ještě Švédové míč ze standartky o Bártovo břevno.

Šest minut po přestávce umotal na levé jablonecké straně Karavaeva Bärkroth, jeho střílený centr si ve skluzu srazil do vlastní sítě Beneš a bylo srovnáno. Navíc v 63. minutě míč neposedně poskakoval v jabloneckém vápně, Greguš jej odkopl jen na kopačky soupeře a Bukva z blízka strhl vedení na stranu soupeře - 1:2. Brzy poté jablonečtí předvedli pohlednou akci, Pospíšil zpětnou přihrávkou našel na středu vápna Tecla, který v dobré pozici těsně minul branku.

Gólově bohaté utkání pokračovalo, v 72. minutě Pernica nacentroval do vápna, Doležal prodloužil na zadní tyč na Beneše, jenž z blízka střelou pod břevno srovnal na 2:2! Deset minut před koncem se pěkně z hranice vápna opřel do míče střídající Wágner, jeho rána ale prostor tyčí nenašla.

Střídající hráči nakonec přeci jen zajistili Jablonci zvrat v utkání, po kombinaci Wágnera s Doležalem v 89. minutě střílel přesně z voleje Kubista, který strhl vedení na jabloneckou stranu a zajistil Jablonci vítězství v generálce!


Author Jan Bendl
Sdílet článek