Article image

Pospíšil doufá v udržení střelecké potence

Team logo Team logo
FK Jablonec IFK Norrköping
3:2
Přátelská utkání, AtlC3 so 6. 2. 2016, 14:00
Reportáž

Motor záložní řady FK Jablonec středopolař Martin Pospíšil hodnotí poslední přípravné utkání před startem jarní části ligy, v kterém jablonečtí fotbalisté dokázali otočit nepříznivý stav na 3:2.

Jaký byl poslední zápas na Atlantic Cupu v rámci generálky na jarní odvetné boje?

Všechny zápasy na turnaji byla podobné, soupeři byly fyzicky vyspělí. I dneska to bylo hodně o osobních soubojích, i díky vysokým hráčům na straně Norrköpingu. Ale takové zápasy jsou pro nás strašně důležité, je to další zkušenost. Myslím si, že náš přístup i nasazení je prozatím fantastické, jen to musíme přenést do ligy a navázat na výsledky v přípravě.

Sestava se pomalu krystalizuje, jak vnímáš její průběžný vývoj?

S trenérem se bavíme a vše probíráme, takže vím, co po mně konkrétně chce. I v tom je to pro mě jednodušší. Na tu pozici jsem si už zvykl. S Gregym i Hybšou (Greguš a Hübschman) jsme odehráli už spoustu zápasů, stejně jako se Standou Teclem. Problém bych v tom neviděl, spíš výhodu.

Oproti podzimu se vám daří s velkou úspěšností proměňovat vytvořené šance.

Ano, už na podzim jsme šancí měli dost, jen jsme je neproměňovali. Na jeden gól jsme potřebovali třeba i čtyři tutovky. Ale i teď je to jen příprava a důležité bude, jak to bude fungovat v lize. Já pevně doufám, že nám to vydrží. Na podzim nám chyběla možná taková hladovost a chuť dostat se do brány. Nyní tomu jdeme naproti a zatím máme štěstí, že to proměňujeme. Doufám, že nám to vydrží.

Co říkáš na dnešní bilanci stopera Víta Beneše, který se v generálce zapsal na střeleckou listinu obou celků?

Říkal jsem mu, že to má 3+1 jako Jarda Jágr, že kanadské body má dneska čtyři, takže super. Snad mu to vydrží a bude střílet i v lize, ale doufám, že jenom do té správné brány (smích).


Author Jan Bendl
Sdílet článek