Article image

Obrat s Norrköpingem pohledem Doležala

Team logo Team logo
FK Jablonec IFK Norrköping
3:2
Přátelská utkání, AtlC3 so 6. 2. 2016, 14:00
Reportáž

Útočník Martin Doležal se do zápasu s Norrköpingem dostal na posledních pětadvacet minut a byl u závěrečného obratu, který přinesl Jablonci sedmou výhru v zimní přípravě.

Zvládli jsme i sedmý přípravný zápas, jsme tedy dostatečně připraveni?

Doufáme, že ano. Co nám to přinese, se teprve uvidí. Všechny tři zápasy byly kvalitní, předváděli jsme to, co po nás trenér chtěl. I když některé fáze hry samozřejmě nejsou ještě takové, jaké bychom si představovali. Pozitivní je, že jsme všechny zápasy na Atlantic Cupu dokázali vyhrát. I přestože jsme se třeba dnes proti Norrköpingu dostávali v druhém poločase pod větší tlak. Ze začátku jsme na ně vlítli a oni nevěděli, co od nás mají čekat. Výsledek je pro nás důležitý, zvládli jsme to, takže panuje spokojenost.

Dají se srovnat naše výkony na loňském a letošním Atlantic Cupu?

Minulý rok jsme ještě moc nevěděli, jak tu jsou soupeři kvalitní a jak hrajou. Řekl bych, že loni byly o trochu kvalitnější než letos. Každý trenér má ale jiný styl, takže bych nerad posuzoval, jak jsme hráli loni a teď. Teď jsme dostali do sebe nějaké síly, věříme a makáme jeden za druhého a štěstíčko se zatím přiklání k nám.

Na trávník si se dostal za nepříznivého stavu a podílel si se na závěrečném obratu skóre.

Trenér viděl, že už toho Standa (Tecl) s Pospou (Pospíšil) měli plné zuby, tak jsme tam šli s Wagym. Po nás se většinou chce, abychom balony udrželi a chodili do vápna. Hrajeme jiný styl, než na který jsme byli zvyklí, ale začíná nám to vycházet. Občas se s tím pereme, ale vždycky když přijdeme jako střídající, tak to oživíme. Jak jsme to obměnili, tak jsme ten stav dokázali ještě zvrátit. I pro střídající hráče je to určité plus, když vidíme, že můžeme pomoci.


Author Jan Bendl
Sdílet článek