Article image

Frťala: Dobrý výsledek, odveta bude ještě těžká

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
2:0
MOL Cup, SF1 st 27. 4. 2016, 17:00
Reportáž

Spokojen s dvoubrankovým vítězstvím a čistým kontem mohl být po prvním semifinálovém duelu MOL Cupu jablonecký lodivod Zdenko Frťala.

Sparta pokračuje v závěru sezony v nevýrazných výkonech a její kouč Zdeněk Ščasný tak nemá žádný důvod ke spokojenosti. „Poslední zápasy se nám velmi podobají. Kontrolujeme hru, ale dostaneme gól. Zápasy začínáme strašně, ale kdybych věděl čím to je, tak to odstraním. Hráčům ale nebudu hledat omluvy. Soupeři hrají proti nám v bloku a na brejky. A nám chybí pohyb,“ vyjmenovával příčiny další porážky kouč Pražanů. „Optimální výsledek to samozřejmě není, řekl stručně k zápasu MOL Cupu v Jablonci zklamaný Ščasný.

Vítězství v prvním semifinále proti letenskému klubu si považoval jablonecký kouč Zdenko Frťala. „Porazit Spartu 2:0, toho si nesmírně vážíme. Je to dobrý výsledek pro odvetu, doma jsme neinkasovali, což je v pohárových zápasech hrozně důležité. Povedl se nám vstup do utkání, po trestném kopu jsme šli do vedení. Ikdyž nás Sparta v mezihře přehrávala, nevypracovala si žádnou brankovou příležitost. Do zápasu jsme šli, abychom dokázali využít brejkové situace, kterých jsme hlavně v druhém poločase měli hned několik. Kluci ukázali, že když hrábnou jeden za druhého, ovoce se dostaví v podobě výsledku,“ mnul si ruce jablonecký kouč, kterého těšila i hra. „Chtěli jsme získávat míče ve středu hřiště a využívat prostory v křídle, protože rozestavení 3-5-2 vás k tomu nabádá. Pro naše rychlostní hráče jako jsou Tecl či Masopust se otevírala dvířka,“ byl spokojený kouč Severočechů.

„Vycítili jsme, že Sparta není tak sebevědomá a jsem rád, že jsme je donutili k chybám. Odveta ale bude ještě těžká. Pro kluky je to ale impuls, že se dá hrát opravdu s každým,“ uvedl na závěr spokojený Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek