Article image

Jablonec vyráží na Letnou bojovat o finále

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
1:2
MOL Cup, SF2 st 4. 5. 2016, 17:30
Reportáž

Fotbalová partie o postup do finále MOL Cupu s pražskou Spartou bude psát tuto středu druhý díl. Naši fotbalisté vyráží na trávník Sparty Praha bojovat o svou sedmou finálovou účast!

Minulou středu se oba týmy utkaly v prvním semifinále na jablonecké Střelnici a mnohem spokojenější mohou být po prvních devadesáti minutách Severočeši, kteří do pražské odvety půjdou s dvoubrankovým náskokem, který před týdnem zařídili pěknými góly Greguš a Trávník.

Na Spartu ke konci sezony zřejmě doléhá výrazný počet odehraných zápasů, zranění i dubnové nelichotivé výsledky. Klub, který se probil až do jarního čtvrtfinále Evropské ligy, teď přišel v domácí lize o titul a rázem se musí ohlížet i opačným směrem, tak aby udržel druhou příčku zaručující účast alespoň v předkolech Ligy mistrů před dotírající Mladou Boleslaví a Libercem. Právě o víkendu čeká Spartu důležitý souboj s Libercem.

Letenský kouč Zdeněk Ščasný se v neděli musel vyrovnat s remízou 1:1 z Teplic. Víc než ztracené body v závěru ho ale mrzelo zranění záložníka Frýdka, který utkání nedohrál. Sparťanský trenér přesto věří, že jeho tým ještě může semifinálové utkání s Jabloncem zdramatizovat. „Pokud zlepšíme náš výkon, tak je odveta ještě otevřená a o postup se popereme,“ slíbil svým fanouškům.

Náš tým o víkendu prohrál v Olomouci, ale teď se plně koncentruje na jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. Na Letné bude ve středu hájit dvoubrankový náskok. „Jsme teprve v poločase dvojutkání, ve kterém máme velice slušnou výchozí pozici. Čeká nás ten nejtěžší soupeř, protože Sparta udělá doma všechno pro to, aby s tím postupem ještě něco udělala,“ říká před středečním utkáním jablonecký trenér Zdenko Frťala.

V domácím utkání jsme byli produktivní a hráli zodpovědně do defenzivy. I to by mohl být dle našeho lodivoda klíč k úspěchu na Letné. „Musíme v první řadě hrát zodpovědně, disciplinovaně a organizovaně. Pohárové zápasy a především odvety, jsou hrozně nevyzpytatelné. To nám Sparta ukázala i ve svých vystoupeních v evropských pohárech na soupeřových hřištích. My musíme být pětadevadesát minut plně koncentrovaní na to, abychom zápas zvládli s úspěšným koncem pro nás,“ konstatoval Frťala.

Ve středu navečer bude na Letné definitivně znám druhý finalista MOL Cupu, který se postaví v samotném teplickém finále Mladé Boleslavi.


Utkání začíná ve středu 4. května od 17:30 v Generali aréně v Praze

Rozhodčí: Královec - Wilczek , Mokrusch

Delegát: Ubias


Author Jan Bendl
Sdílet článek