Article image

Frťala po postupu: Nesměli jsme nic podcenit

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
1:2
MOL Cup, SF2 st 4. 5. 2016, 17:30
Reportáž

Jablonec dotáhl do vítězného konce i pražskou odvetu a může se radovat ze sedmé účasti ve finále tuzemské pohárové soutěže. Radost z postupu neskrýval náš trenér Zdenko Frťala.

Jablonec si zahraje vytoužené finále MOL Cupu. Po dvou výhrách nad pražskou Spartou nemohl být než spokojen jablonecký kouč Zdenko Frťala. „Z postupu máme radost, jak už jsem říkal, udělali jsme už dva kroky, teď nás čeká ten třetí - ve finále,“ prohlásil kouč, který musel svůj tým připravit na neznámého soupeře. „Před utkáním pro nás bylo důležitá výhra z domácí půdy. Když jsme ale viděli dnešní sestavu domácích, tak byla překvapivá pro nás a asi i pro širokou veřejnost. Museli jsme kluky připravit na to, aby nic nepodcenili. Ti hráči Sparty, ikdyž jsou v juniorském věku, mají svou kvalitu. Bylo to o nastavení v hlavách. Tak abychom si nemysleli, že se porazí sami. Jsem rád, že jsme nic takového nepřipustili. Důležitá pro vývoj zápasu byla první branka. Klobouk dolů i před domácím publikem, které jim vytvořilo atmosféru,“ zaujalo jabloneckého kouče.

Z utkání musel už po čtvrthodině hry odstoupit útočník Tecl. „Přesnou diagnózu budeme vědět zítra, má ale silně pohmožděný kotník, přesto věřím, že to nebude nic dlouhodobějšího a ještě nám v závěru pomůže,“ zakončil trenér postupujícího týmu Zdenko Frťala.

Sparťanský kouč Zdeněk Ščasný postavil k odvetě tým složený z mladíků a s tím korespondovalo také jeho celkové hodnocení druhého semifinále. „V tak těžkém zápase mě ti mladí překvapili. Věděl jsem, že to nebude nic jednoduchého. Hráli s obrovským nasazením, odvážně a sympaticky, překvapili mě svým výkonem,“ pochválil sparťanské mládežníky jejich kouč.

Ščasný přiznal, že některé hráče teprve poznával na předzápasovém tréninku. „Kluky jsem blíže neznal, někteří s námi trénují, ale včera jsem měl na tréninku i papírek a učil jsem se další jména. Zápas byl pro mě hodně poučný, abych si udělal obrázek, kdo s námi může třeba nově trénovat. Také bych chtěl pochválit fanoušky, kteří jim vytvořili dobrou atmosféru,“ zakončil svůj pohled letenský kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek