Article image

Jablonec jde do finále po druhé výhře nad Spartou

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
1:2
MOL Cup, SF2 st 4. 5. 2016, 17:30
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté si zahrají sedmé finále domácího poháru v klubové historii. V odvetě semifinále porazili mladý tým Sparty Praha 2:1 a za dva týdny je čeká finále MOL Cupu!

Sparťanský kouč Zdeněk Ščasný poslal do pohárové odvety sestavu poskládanou z juniorů a dorostenců. Kouč Pražanů tak reagoval na početnou marodku letenských a důležitý víkendový ligový duel s Libercem. Oproti tomu Jablonec nastoupil v nejsilnějším složení s touhou postupu do finále MOL Cupu.

První přímou střelu na branku vyslali po deseti minutách domácí zásluhou Závišky. Už v 15. minutě musel nuceně střídat jablonecký útočník Tecl, který odnesl zraněním neodpískaný zákrok Piška. Do útoku tak musel narychlo Wágner a hned byl u prvního gólového momentu utkání. Míč si u lajny prohodili Rossi s Masopustem, jehož následný centr uklidil hlavou do sítě právě střídající Wágner a Jablonec šel do vedení. Pohárová branka na půdě soupeře dodala Jablonci klid a i když domácí publikum oceňovalo každou akci domácích mladíků potleskem, míč držel Jablonec. Ve 39. minutě posadil opět Masopust přesný centr z pravé strany tentokrát na hlavu Martina Doležala a Jablonec vedl po obdobné kombinaci a zakončení už o dvě branky. Gregušův trestný kop před poločasem stihl vytěsnit u tyče pozorný Štěch.

Sparťané se devět minut po změně stran dočkali branky, za vápnem napřáhl Turyna a na jeho střelu se Hrubý natahoval u tyče marně – 1:2. Mládežníky Sparty branka evidentně nabudila, zpřesnili přihrávky, přitvrdili v osobních soubojích a rázem jim vycházely i další kombinace. Jablonec se do náznaku šance dostal po průniku střídajícího Mihálika, jeho přihrávku skrz celé pokutové území ale nikdo nezasáhl. Jablonec hrozil především ze vzduchu, hned dvakrát se ocitl v ideální pozici Wágner, ale ani jednou míč netrefil ideálně. V 73. minutě opět Wágner prošel ideálně sparťanskou obranou, míč ale nasměroval jen do tyče! V dalším průběhu už si ani jeden z týmů větší příležitost nevypracoval.

Jablonečtí porazili Spartu hrající v mladé kombinované sestavě a v celkovém součtu obou semifinálových zápasů 4:1 postupují do finále MOL Cupu, které se hraje za čtrnáct dní v Teplicích proti Mladé Boleslavi.


Author Jan Bendl
Sdílet článek