Article image

Ambiciózní Teplice ještě nemají jistou záchranu

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
1:0
Synot liga, 28. kolo ne 8. 5. 2016, 16:00
Reportáž

Předposledním soupeřem, který se v letošním ročníku představí na pažitu jablonecké Střelnice, jsou fotbalisté z Teplic. Vavruškův tým stále nemá jistotu záchrany v soutěži.

Ambiciózní Teplice, které chtěly atakovat pohárové příčky, nemají ještě tři kola před koncem sezony definitivní jistotu prvoligové příslušnosti pro příští ročník. Už pět zápasů čekají na ligové vítězství, ale v posledních dvou kolech zaskočili jejich fotbalisté pražská „S“. Remizovali na Slavii a o týden později se jim povedlo srovnat v závěru skóre na 1:1 i proti pražské Spartě. „Jsme rádi za výkon, který mužstvo bylo schopné předvést proti Spartě. Na tom to musíme postavit,“ říká před závěrečnými koly kouč Teplic David Vavruška.

„Máme náskok pět bodů před Olomoucí. Vše je v našich rukou. Cítím, že jdeme nahoru,“ říká teplický kouč David Vavruška k aktuální formě svých svěřenců.

Jablonec si ve středu zajistil účast ve finále domácí pohárové soutěže a je to pro náš tým prakticky jediná schůdná cesta do kvalifikace Evropské ligy. V lize je totiž náš tým na sedmé příčce, přičemž na pátou Slavii ztrácíme devět bodů. V odvetě semifinále poháru MOL Cup na Letné ale bohužel nedohrál náš útočník Stanislav Tecl a nad jeho starty v závěrečných kolech visí otazník. Kouč Jablonce Zdenko Frťala ale nehodlá hráče v závěru soutěže šetřit, přestože až do konce sezony budeme hrát každý týden dva zápasy, systémem středa – neděle. „Nemáme co obětovat a co šetřit, potýkáme se se spoustou zranění a ještě před sebou máme tři ligová kola. V těch se budeme chtít umístit v tabulce co nejvýš. Určitě to nebude o tom, že bychom v nejbližším zápase proti Teplicím chtěli šetřit třeba čtyři hráče,“ uvedl po středečním postupu do finále MOL Cupu.

Náš trenér Zdenko Frťala strávil právě v Teplicích podstatnou část své hráčské kariéry. V dresu Teplic odehrál v nejvyšší české soutěži celkem 143 utkání. Až do roku 2002 patřil ve žlutomodrém dresu k základním pilířům základní sestavy. Teď se ale bude chtít proti Teplicím vytáhnout. „Teplice jsou schopné potrápit favority, určitě mají tým na to, aby hrály v jiném postavení, než momentálně jsou. Čeká nás soupeř, který bude zarputilý a má nebezpečné hráče. Musíme být připraveni na to, že nás nečeká nic lehkého,“ prohlásil před nedělním vzájemným duelem jablonecký kouč.

Podzimní zápas na Stínadlech skončil dělbou bodů po remíze 2:2, obě naše branky zařídil Mingazov, který se nyní vrací po zranění zpět do tréninkového procesu a ve středu byl již připraven na lavičce v poháru na Spartě. Remízy ve vzájemných zápasech nejsou neobvyklým výsledkem, z posledních šesti zápasů se hned čtyřikrát rozešli soupeři smírně.


Utkání začíná v neděli 8. května od 16 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Jech - Urban, Kotalík

Delegát: Svoboda


Author Jan Bendl
Sdílet článek