Article image

Frťala: Dobrý vstup dodal hráčům sebevědomí

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
1:0
Synot liga, 28. kolo ne 8. 5. 2016, 16:00
Reportáž

Šancí na jablonecké straně bylo v prvním poločase dost a dost. Podle jabloneckého kouče Frťaly byl klíčem k vítězství právě dobrý vstup a nárůst sebevědomí u hráčů.

Tepličtí fotbalisté ještě nemají záchranu jistou, jejich nedělní výkon ale na body z Jablonce nestačil. Kouč David Vavruška tak nemohl být spokojen a své zraky upírá raději k dalšímu zápasu. „Už jsme sahali po bodu. Kdybychom tu ale chtěli vyhrát, museli bychom si vytvořit nějaké šance. Měli jsme jen náznaky po krajích hřiště. Přišli jsme alespoň o bod šest minut před koncem, pro sebevědomí by to byl asi bod zajímavý. Tímto zápas v Jablonci pro nás konči. Budeme se teď upírat na středu, k utkání které potřebujeme vyhrát a vyhrajeme,“ uvedl na tiskové konferenci teplické části kouč Vavruška.

Jablonecký kouč Zdenko Frťala chválil své svěřence za množství vytvořených šancí v utkání. „Zápas se nám povedl herně a i výsledkově. Povedl se nám vstup, hráči získali hodně sebevědomí. Vytvořili jsme si dvě-tři stoprocentní šance, které jsme bohužel neproměnili. V druhé půli šlo tempo oboustranně trochu dolů, Teplicím jsme ale kromě standardních situací nedovolili se do šancí dostat. Teplice ale nesestoupí, mají natolik dobrý tým, že to zvládnou,“ uvedl jablonecký kouč ve svém hodnocení.


Author Redakce
Sdílet článek