Article image

Tečku za sezonou udělá finále MOL Cupu

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
2:0
MOL Cup, FIN st 18. 5. 2016, 18:15
Reportáž

Po sedmé v klubové historii jdeme do finále tuzemské pohárové soutěže. Ve středu v Teplicích nás čeká zápas o všechno proti Mladé Boleslavi.

Jablonec patří po pražské Spartě mezi nejúspěšnější týmy domácího poháru. Ve středu na teplických Stínadlech se představí už ve svém sedmém finále! V šesti předchozích případech zvedl trofej nad hlavu dvakrát. Hned ve svém prvním finálovém výjezdu s Drnovicemi, podruhé tomu bylo přesně před třemi lety - proti stejnému soupeři z města automobilů, kterému se teď postavíme znovu!

Ambiciózní Mladá Boleslav má na rozdíl od našeho týmu jistou účast v 2. předkole Evropské ligy, díky umístění na čtvrté příčce SYNOT ligy. Středočeši si vítězstvím ve finále můžou navíc ještě o jedno předkolo Evropské ligy polepšit. Vítěz MOL Cupu jde totiž do osudí 3. předkola Evropské ligy. Jablonec skončil v lize na sedmé příčce a vítězství ve finále je pro náš tým poslední možnou cestou, jak se probojovat do evropských pohárů.

Oba týmy se jako loňští účastníci Evropské ligy zapojili do letošního MOL Cupu až od 3. kola. Boleslav si poradila s Klatovy a následně kluby z popředí druholigové tabulky z Karviné a Hradce Králové. V semifinále pak dokázala vyřadit mistra z Plzně. Jablonec začal svou letošní pohárovou pouť s Vyšehradem, následovaly souboje se vzdáleným Frýdkem-Místkem. V dalších kolech si naši fotbalisté dokázal poradit s Duklou i Spartou.

Favorizovaným celkem středečního finále je náš protivník. Tým trenéra Jarolíma nastřílel v lize úctyhodných 61 branek, přestřílel i mistrovskou Plzeň a stal se nejofenzivnější týmem celé SYNOT ligy. Vyčníval především čtrnáctigólový střelec Magera, kterému sekundovali gólově produktivní Rada, Čermák, Chramosta či Baroš. Mladoboleslavští dokázali s Jabloncem v letošní ligové sezoně zvítězit v obou vzájemných střetnutích vždy o branku. Na Střelnici Středočeši vyhráli góly Čermáka a Magery 2:1, v Mladé Boleslavi pak 1:0 brankou Kúdely ze závěru zápasu.

V nabitém programu posledních dní zakončili oba finalisté poháru své účinkování v ligové soutěži remízami v domácím prostředí. Jablonečtí vyrazili už v pondělí na předzápasové soustředění.

Sledujte náš klubový web, kde průběžně najdete informace k autobusovému zájezdu, předzápasové články a rozhovory, i výstupy z úterní tiskové konference obou finalistů MOL Cupu.


Utkání začíná ve středu 18. května od 18:15 hodin na Stínadlech v Teplicích

Rozhodčí: Hrubeš – Hock, Pospíšil

Delegát: Liba


Author Jan Bendl
Sdílet článek