Article image

Trenér Frťala: Z týmu cítím odhodlání

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
2:0
MOL Cup, FIN st 18. 5. 2016, 18:15
Reportáž

Ve středu se naplno rozjede boj o pohárovou trofej a naším cílem je favorizovanou Mladou Boleslav, která má za sebou výtečnou sezonu, porazit a získat trofej pro Jablonec! Na tiskové konferenci před finále hovořil trenér Zdenko Frťala a kapitán Tomáš Hübschman.

Celý náš tým odcestoval do místa konání finálového utkání již v pondělí večer a absolvoval krátké soustředění. „Jak jsme připravení, to uvidíme zítra. Absolvovali jsme takové kratší soustředění a všichni věříme, že jsme na zítřejší zápas nachystaní, jako by to bylo finále mistrovství světa,“ říká trenér Jablonce Zdenko Frťala.

Celek Mladé Boleslavi je jediným týmem z ligových týmů, který nás v sezoně dokázal dvakrát porazit. Na Střelnici zvítězil 2:1 a v Mladé Boleslavi 1:0. Navíc jej zdobí úctyhodná ofenzivní bilance a tým ze středních Čech vstřelil nejvíce branek z celé ligy. I proto je Mladá Boleslav favoritem finálového duelu. „Potkali jsme se s nimi dvakrát v lize. Myslím si, že první zápas na podzim byl z naší strany jeden z nejhorších, co jsme v téhle sezoně odehráli. Na to samozřejmě nevzpomínáme moc dobře. Ten druhý jsme nezvládli výsledkově, ale myslím si, že jsme nepodali špatný výkon. Bohužel jsme měli v první půli trochu smůlu v zakončení. Mladá Boleslav má dobrou sezonu a bude se ji snažit završit pohárem. Pro nás je to ale velká motivace. Loni se nám to nepovedlo a doufáme, že letos uděláme ten poslední krok a pohár získáme,“ říká k našemu zítřejšímu soupeři kapitán Tomáš Hübschman.

K finálovému duelu určitě nebudou připraveni brankář Michal Bárta, záložníci Vojtěch Kubista s Davidem Bredou, stoper Marek Kysela a útočník Stanislav Tecl. Všechny trápí dlouhodobá zranění, která se bohužel nevyhnula ani našemu týmu. „Jelikož je závěr ligy a většinou jsou týmy pobité, tak se bohužel nevyhnulo ani nám. Máme ještě 24 hodin do zápasu, tak věřím, že ti, co jsou na hraně, se dají dohromady, aby zítra odvedli stoprocentní výkon,“ říká trenér Jablonce.

„My si zítra můžeme splnit cíl a zapsat se do historie klubu. To je pro nás ta největší motivace. Z týmu cítím odhodlání,“ dodal jablonecký kouč Zdenko Frťala.


Author Martin Bergman
Sdílet článek