Article image

Hlavní byl postup, řekl po výhře Doležal

Team logo Team logo
TJ Jiskra Domažlice FK Jablonec
1:4
MOL Cup, 2. kolo st 10. 8. 2016, 17:00
Reportáž

Útočník Martin Doležal zatížil ve včerejším pohárovém zápase MOL Cupu s Domažlicemi konto třetiligového soupeře krásnou hlavičkou, po zápase ho těšil především postup.

První pohárový zápas máte za sebou. Jaký byl?

Byl těžký. Věděli jsme, že domácí hrají doma na nějaké vesnici nedaleko Domažlic, ale čekal nás těžký soupeř, který má ve svém kádru dobré hráče. Hrají rychlý fotbal a s ničím se nemažou, klidně to nakopnou dopředu. Ze začátku se snažili dávat balony za obranu a to nám dělalo trošku problémy, ale od prvního gólu jsme zabrali. Dali jsme druhý a do poločasu i třetí.

Druhý poločas se odvíjel z naší strany spíše v poklidném tempu. Snažili jsme se držet balon a pár šancí jsme si vypracovali, ale vždycky nám chybělo štěstí nebo pár kroků k tomu, abychom dali více než jeden gól. Takže zaplať pánbůh, že jsme nepříjemného soupeře zvládli a postupujeme dál.

Ve druhém poločase jste za stavu 4:0 dostali gól. Nebyl zbytečný?

Určitě byl. Spadlo nám to tam po rohu v době, kdy jsme se už zatáhli a na domácích bylo vidět, že aspoň ten jeden gól dát chtějí a hráli vabank. V té době nám scházel takový ten klid, který by pro nás znamenal ještě lepší výsledek.

Jeden z gólů jsi vstřelil i ty. Můžeš říct, jak to probíhalo?

Těch šancí jsme měli hlavně v prvním poločase s Wagym (Wágner) víc, ale buďto šly centry za nás nebo níž, než jsme čekali. Nakonec to vyšlo a Pospa (Pospíšil) mi to tam dal krásně. Měl jsem další dvě šance, které jsem nedal, ale důležité je, že se do těch šancí dostáváme. A pokud jich bude víc a víc, tak také budeme dávat i víc gólů.

Z tribuny tráva nevypadala nějak vábně a navíc se zdála i dost vysoká.

Tak bylo to delší, ale hlavně to bylo ze začátku suché a balon se zastavoval. Dobré bylo, že v úvodu zápasu přišla přeháňka, takže potom měl balon dobrý skluz. Hřiště bylo takový klasický vesnický. Nic moc rovný, ale s tím se musíme vypořádat. Pohár je specifický v tom, že se dost hraje na takovýchto terénech. To není jako v lize, kde jsou, jak se říká, rovné stoly. Vyzkoušeli jsme si to a myslím si, že nám to až takový problém nedělalo. Zaplať pánbůh, že jsme to zvládli, neudělali nějakou ostudu a postoupili jsme.


Author Jan Bendl
Sdílet článek