Article image

Byli jsme efektivnější, těšilo kouče Kluckého

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
3:1
ePojisteni.cz liga, 18. kolo ne 26. 2. 2017, 17:30
Reportáž

Kouč Zdeněk Klucký dovedl Jablonec k dalšímu domácímu vítězství. V nedělním zápase byl jeho tým efektivnější než soupeř a i proto zůstaly všechny důležité body na Střelnici.

V hlase hlavního kouče pražské Sparty Tomáše Požára bylo po zápase patrné velké zklamání. Sparta si neprochází lehkým obdobím a jablonečtí toho dokázali v neděli na Střelnici dokonale využít. „Výsledkově ty zápasy nezvládáme. Jak nám ulítne začátek, neumíme na to potom reagovat. Nevyužíváme šířku hřiště, chybí nám agresivita i důraz, jen na držení míče se prostě fotbal nehraje. Výkony se opakují a nehrajeme dobře ani účelně. Na gól se nadřeme. To všechno jsou atributy i dnešní porážky v Jablonci. Tým nedokáže svůj potenciál využít. Sbíráme zraněné hráče, Costa má z dneška svalové zranění a zase se nám rozšiřuje marodka. Věděli jsme, že ty utkání mezi Evropskou ligou budou pro nás složité. Týmy v ligové tabulce nám unikají, to je holý fakt,“ konstatoval zamyšlený kouč Sparty.

Naopak vítězný pocit si užíval po zápase spokojený jablonecký kouč Zdeněk Klucký. Střelnice se po šesti letech raduje z ligové výhry nad letenským klubem. „Byl to pro nás velmi těžký soupeř, ikdyž nemá v poslední době výsledky. Zvítězili jsme v efektivitě, pomohly nám rychlé dva góly Mehanoviće. Sparta držela míč na kopačkách, my jsme byli efektivnější. Poctivě jsme bránili, počítali jsme s tím, že takový bude průběh hry. Někdy jsme ale až na můj vkus moc zalejzali, uhráli jsme to spolehlivě dozadu. Stoperská dvojice nám zahrála jistě a dobře. Dali jsme tři góly, vyhráli a jsme spokojení,“ pochvaloval si domácí lodivod, který byl rád za dvougólového Mehanoviće. „Jeho produktivita mě nepřekvapila, na trénincích to dokazuje stále. Dneska to konečně potvrdil i v zápase a hned se dvakrát trefil. Víme, že to v sobě má, jen to musí častěji používat,“ zakončil své hodnocení vítězného duelu kouč Klucký.


Author Jan Bendl
Sdílet článek