Article image

Sova Jizerka v pátek zlobila

V zápase s Olomoucí se náš maskot znovu vyznamenal! Sovička Jizerka upoutala pozornost nejen publika na stadionu ale také diváky u televizních obrazovek.

Na hřišti se v pátek odehrával nesmírně důležitý zápas SYNOT ligy. Jablonci se konečně podařilo protrhnout domácí prokletí a na sedmý pokus v lize doma vyhrál. Radost z toho měl i maskot domácího klubu. Vedle hráčů na sebe totiž upozornil svými provokativními „kousky“ právě maskot Jablonce – sovička Jizerka.

Jizerka čekala na Střelnici jako obvykle na malé děti a na své mladé kamarády, díky pozdnímu výkopu se jich ale tolik nedočkala. Od čtvrt na devět se hrálo díky vysílací volbě stanice ČT Sport, a tak nebylo divu, že si Jizerka zasedla při zápase s Olomoucí hlavně na zaměstnance České televize :-)

Už před zápasem se připletla před kamery při rozhovorech s trenéry nebo při vstupu sympatické reportérky Moniky Čuhelové. Během prvního poločasu se dokonce vydala na komentátorské stanoviště a vyrušila tam při práci Vlastimila Vláška s Luďkem Zelenkou. Ti vzali celý výstup s nadhledem a celou událost přešli s humorem.

Sovička Jizerka, která je jabloneckým maskotem od léta, si troufla na hrací plochu při losování kapitánů nebo při nástupu doprovázela na hřiště rozhodčí. S lavičkou domácích slavila všechny čtyři branky v síti Olomouce a samozřejmě nechyběla ani při pozápasové děkovačce s hráči na hřišti i v kabině. Turkmenskému záložníkovi Ruslanu Mingazovovi zase Jizerka po zápase darovala dudlík pro jeho čerstvě narozenou dceru Jasmin.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek