Article image

Děti lyžovaly s Jizerkou na Severáku

Jizerka měla v sobotu napilno. Na Severáku se postarala o program pro nejmenší fanoušky našeho klubu.

V ideálním počasí přivítala sovička Jizerka své kamarády na sjezdovce v zimním středisku Severák v Hraběticích. Jablonecký maskot pozval všechny členy dětských fanklubů mini i junior do srdce svých domovských Jizerských hor.

Nejmenší fanoušci našeho klubu si vyzkoušeli, že nejen fotbal je příjemný sport. Nejdřív si natrénovali pod dohledem profesionálního instruktora jízdu na vleku a vzorně pilovali obloučky cestou dolů. Potom došlo na tréninkové jízdy, kdy si všichni mohli vyzkoušet slalomovou trať. Vrcholem celého programu totiž byl slalomový závod, kde každý předvedl svůj vrcholný výkon.

Do závodu se zapojily další dvě desítky dětí různého věku, které se přihlásily na místě během akce a každý závodník si bez ohledu na výsledný čas odnesl domů malou pozornost. To už si obula lyže i sova Jizerka a předvedla všem lyžařům v areálu, že kromě létání by se mohla po horách v klidu pohybovat i na lyžích. K překvapení a nadšení všech sjela bravurně slalomovou trať. Stejně jako Jizerka předvedli členové dětských fanklubů své umění na trati a při své druhé jízdě si ještě každý závodník svůj čas vylepšil.

Na závěr akce dorazili jako překvapení také fotbalisté jabloneckého A týmu. Při vyhlašování závodních časů a předání hodnotných cen tak Jizerce asistovali José Antonio Romera, Petr Rys a Ruslan Mingazov. Ceny pro nejmenší závodníky věnoval člen Klubu legend FK Jablonec pan Václav HalamaNabité dopoledne potom uzavřela krátká autogramiáda s hráči a unavené děti se odebraly domů.


Na Severáku si tak všichni užili krásné dopoledne a odnesli si spoustu nádherných zážitků.

"Vychovávat fanoušky z těch nejmenších je pro náš klub budoucnost. Vidět radost v očích dětí nám dodává energii do další práce. Rád bych také poděkoval panu Václavu Halamovi, který jako patron dětských fanklubů přispěl finančně a hlavně celý projekt zaštítil svým jménem. Stejně tak děkujeme i společnosti Skibižu, díky které jsme tuto akci mohli uskutečnit. V pořádání podobných akcí pro nejmenší fanoušky chceme i nadále pokračovat," slibuje ředitel komunikace FK Jablonec Štěpán Hanuš.

<#buttonLong>Staňte se také členy našich dětských fanklubů!<#/buttonLong>


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek