Article image

Jablonec otočil pohár s Žižkovem a postupuje

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Viktoria Žižkov
2:1
MOL Cup, 3. kolo st 20. 9. 2017, 17:00
Reportáž

Naši fotbalisté postupují do osmifinále MOL Cupu. Proti druholigové Viktorii Žižkov ale museli otáčet zápas a překonat vynikajícího Řeháka v hostující brance se povedlo až díky dvěma trefám z druhé půle.

Trenér Klucký nešetřil příliš ze své ligové sestavy, poháru přikládal velkou váhu. Úvod zápasu se nesl v ofenzivním duchu. Jablonec mohl jít do vedení po pěti minutách hry, po rychlém brejku Tecla s Masopustem postupoval sám na brankáře Jovović, kličkou se zbavil gólmana Řeháka, ale při zakončení neudržel stabilitu. Technický pokus Hanouska mířící přesně k tyči stihl vytěsnil strážce hostující branky. Připomínali se i hosté, Kodeš napřáhl za vápnem a Hrubý musel u tyče zkrotit jeho ránu. Jablonecký brankář si chvíli poté vydechl i při střele Hurky, která prolétla těsně kolem jeho tyče. Ve 13. minutě přistál centr Galušky od brankové čáry na ruce Hanouska a rozhodčí nařídil pokutový kop pro hosty. Kapitán Viktorie Podrazký pak s přehledem poslal hosty do vedení.

Jablonci nebyla nic platná převaha ani přehršel rohových kopů. Do zakončení se dostal až po půlhodině hry, Jovovićova rána nadělala brankáři až nečekané problémy. Hlavička Mihálika měla gólové parametry, ale Řehák vytáhl famózní zákrok a míč mířící pod břevno vytěsnil na roh. Trávník z trestného kopu ve 42. minutě obstřelil šikovně zeď, ale jeho střelu zastavila tyč! V samém závěru první půle přestřelil hostující branku v dobré šanci i Tecl.

Pět minut po poločase udržel ve hře u brankové čáry míč šikovně Tecl, přesně našel na malém vápně Masopusta, který vyrovnal na 1:1. Jablonec branka povzbudila a přitlačil Pražany před svou svatyni. Jovovićův pokus tečoval na vlastní branku kapitán Podrazký tak nešťastně, že donutil vlastního brankáře ke skoku na brankové čáře. Neujaly se ani pokusy Tecla, Masopusta i Pernici, s kterými si poradil bezchybný brankář Žižkova.

V 63. minutě rozvlnil síť z ostrého úhlu Tecl, ale rozhodčí mu zkazili radost odmávaným ofsajdem. Střelnice už zvedala ruce při další střele Tecla, jenže tu na brankové čáře už za překonaným brankářem dokázal vykopnout stojící Galuška. K tyči zakončoval brzy poté i Jovović, Řehák ale efektním skokem míč lapil. Žižkovský brankář se překonával, na brankové čáře zlikvidoval i dvojí zakončení Doležala! Jablonečtí prostě rozchytali brankáře Řeháka k životnímu výkonu, zároveň si ale museli dávat pozor na nebezpečné brejky Pražanů. V poslední desetiminutovce řádné hrací doby už byla na domácích patrná nervozita. Tři minuty před koncem nařídil rozhodčí Lerch pokutový kop i pro Jablonec po souboji Podrazkého s Trávníkem. Míč si na penaltový puntík postavil útočník Tecl a teprve on překonal vynikajícího Řeháka v brance Viktorie.

Závěr utkání už větší šanci ani na jedné straně nepřinesl a Jablonec postoupil do osmifinále MOL Cupu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek