Article image

Páteční předehrávku obstará náš souboj na Dukle

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
0:1
HET liga, 18. kolo pá 23. 2. 2018, 18:00
Reportáž

Náš tým zahájí nezvykle už v pátek program druhého jarního kola. V zahajovacím utkání 18. kola HET ligy se jablonečtí fotbalisté představí na pražské Julisce proti Dukle Praha.

Po podzimu desátý tým z pražských Dejvic nebyl na zimním přestupovém trhu po letech příliš aktivní. „V minulosti jsme měli v kádru značnou fluktuaci, teď se snažíme vydat cestou větší kompaktnosti a dlouhodobější práce s týmem. Právě z tohoto důvodu nedošlo v zimě k výrazným pohybům v mužstvu. Chceme týmu poskytnout prostor pro dlouhodobou koncepční práci a rozvor,“ říká sportovní ředitel Dukly Bittengel. Jedinou zimní posilou se tak stal nadějný devatenáctiletý záložník z Pobřeží slonoviny Mohamed Doumbia, který předtím působil ve druhé finské lize. Naopak po skončení hostování zamířil zpět na Sparty Mustedanagič, Kovaľ byl zapůjčen na rodné Slovensko do Michalovců.

Tým trenéra Hynka v podzimní části trápila poměrně propustná obrana a výkonnostní výkyvy mezi domácím a hostujícím pažitem. „Udělali jsme si analýzu a našli jsme tam více aspektů, které mohou naši hru ovlivňovat. Jedním z nich je malá komunikace, na které se snažíme zapracovat. V silách týmu je odehrát kvalitně defenzivní část i dobré utkání, tak jako se nám to na podzim dařilo v domácích zápasech,“ věří kouč Dukly. Jeho svěřenci totiž na vlastním stadionu prohráli v podzimní části jen jednou, zato na hřišti soupeřů čekají stále na první tříbodový impuls v podobě vítězství. Především díky bodovému zisku z domácích zápasů patří Dukle i nyní osmá příčka se ziskem dvaceti bodů. Poslední bod hráči Dukly přidali v úvodním jarním kole na hřišti Zlína za výsledek 1:1. Pražané nejdříve přečkali neproměněnou penaltu zlínského Mehanoviće, pak vedli zásluhou Tetoura, ale domácí stihli srovnat. „Remíza tomu utkání sluší. Neměli jsme v zápase na víc, abychom si tam zasloužili výhru,“ hodnotil zpětně první jarní vystoupení svého týmu kouč Hynek.

Teď se Dukla vrací na domácí stadion, kde se jí výsledkově daří. Právě stánek na Julisce patří z jabloneckého pohledu k těm méně oblíbeným. Poslední naše ligová výhra v Dejvicích se datuje už k podzimní části roku 2011, od té doby zde náš tým čtyřikrát prohrál a třikrát remizoval. Ve vzájemných duelech těchto dvou soupeřů nebývá povětšinou nouze o branky. Také v posledním měření padly čtyři góly, na podzim na Střelnici se oba kluby rozešly smírně 2:2, když Jablonec neudržel dvoubrankové vedení a navíc v nastaveném čase Trávník zahodil penaltu.

Jablonec pod koučem Radou zvládl jarní premiéru, když vítězstvím 2:1 obral o body Teplice. Nyní čeká náš tým dvojzápas na hřišti soupeřů, nejdříve na Dukle, následně ve Zlíně. Trenér Rada už pilně připravuje své svěřence na pátečního soupeře. "Na Dukle se hraje  nepříjemně. Je to technický mančaft a hrají tak, jak chceme hrát taky. Takže fotbalově by to měly být oboustranně stejné herní styly. Připravujeme se na to, abychom na Dukle uspěli a jedeme tam s tím, že se nechceme vracet s prázdnou," říká jablonecký trenér Petr Rada, který na Dukle jako hráč působil. "Už to neberu tak, že to jsou nějaké speciální zápasy proti týmům, kde jsem byl. Je to další ligové utkání," dodává Petr Rada.

V úvodním jarní ligovém utkání jsme na Střelnici porazili Teplice 2:1. Až na neproměňování šancí jsme byli herně lepším týmem. "Byly tam výkony lepší, některé třeba trochu horší. Ale celkově na to, že to bylo první kolo a těžký soupeř, si myslím, že jsme to zvládli dobře. Důležité bylo i to, že jsme dokázali otočit nepříznivý stav, když jsme se dostali do nevýhody a prohrávali. Ale myslím si, že hráči odehráli dobré utkání a chceme v kombinační hře pokračovat, abychom vozili body," konstatoval Petr Rada.

Současný jablonecký lodivod se pokusí s týmem vydolovat body na hřišti, kde ve své hráčské kariéře zažíval největší úspěchy.


Utkání začíná v pátek 23. února od 18 hodin na Julisce v Praze Dejvicích

Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Pochylý

Delegát: Tasch, Kolbaba


Author Jan Bendl
Sdílet článek