Article image

Hodnocení trenérů zápasu na Spartě

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:0
HET liga, 25. kolo pá 20. 4. 2018, 20:15
Reportáž

Souboj neporažených týmů jara vyzněl lépe pro sparťanského kouče Pavla Hapala. Jablonecký protějšek byl po zápase nespokojen s produktivitou svých svěřenců.

Domácí lodivod Pavel Hapal viděl v souboji neporažených týmů jara oboustranně velmi dobré utkání, navíc pro jeho tým okořeněné třemi body. „Opravdu velmi dobré utkání, v kterém rozhodovaly maličkosti. Byl to podobný zápas jako s Plzní. Hrozně těžko jsme si vypracovávali nějakou nebezpečnou situaci. Sice jsme dali pěkný gól, ale konec poločasu nebyl z naší strany ideální. Jablonec je velice kvalitní, což prokazuje celé jaro. Druhá půle až na tu jejich tyč byla z naší strany dobrá, měli jsme tam hodně situací, které jsme mohli lépe využít a ten zápas rozhodnout ještě dřív. V druhém poločase jsme změnili rozestavení, zvětšili jsme důraz, lépe jsme se pohybovali a méně jsme kazili přihrávky. Celý kádr si zaslouží pochvalu za kolektivní výkon,“ byl spokojený sparťanský kouč.

Jablonec ani v druhém zápase po sobě nedokázal skórovat, stejně jako s Olomoucí si i na Letné dokázali svěřenci trenéra Petra Rady vytvořit několik zajímavých šancí, jenže v síti soupeře neskončila žádná. „Chce to prostě víc klidu v zakončení. Nedali jsme teď ve dvou zápasech branku, je to nepříjemné. My se prakticky z dobré situace k zakončení dokážeme dostat do horší. Chybí klid. To, co jsme předtím dávali, teď se nám to nevede,“ vysvětloval jablonecký kouč na pozápasové tiskové konferenci. „Bohužel je to první naše porážka. Už se na nás soupeři dokáží připravit. Ač jsme tu dnes neodehráli špatné utkání, odjíždíme s prázdnou. Spartu jsme do 25. minuty do ničeho většího nepustili a sami jsme měli šanci Chramostou. Domácí nás potrestali až trestným kopem výborně zahraným přes zeď. Mohli jsme se dostat k remíze, jenže Chramosta z dobře rozehrané standardky přestřelil,“ litoval Rada a pokračoval. „Sparta se v tomto období zvedá, my se tlačili dopředu a domácí zkoušeli brejky. Jenže jsme dostali na 2:0 a asi bylo rozhodnuto. Ve finálovkách jsme nezvolili to správné zakončení, měli jsme tam v druhém poločase asi čtyři situace k zakončení, jenže to, co jsme vyprodukovali, nebylo nebezpečné. Hráči chtějí furt hrát, přitom by měli víc zakončovat. V předfinálovce nám chybí víc preciznosti. Přesto si myslím, že jsme odehráli kvalitní utkání, musíme se připravit na středu, kdy zajíždíme v poháru do Zlína,“ vzhlíží hned k dalšímu utkání náš kouč.

U druhé branky hráči Sparty přiznali, že zahráli rukou. „Já tu situaci z lavičky neviděl. Jestli to neviděl ani rozhodčí, tak je to škoda, protože to byla asi rozhodující branka. Já to z lavičky neviděl, tak se k tomu nemůžu moc vyjadřovat. Mrzí mě spíš, že nám vypadl kvůli osmé žluté kartě Vojta Kubista. Nechtěl faulovat, spíš podklouzl, ale musíme se s tím teď vypořádat,“ zakončil Rada po první jarní porážce svého týmu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek