Article image

Jakub Podaný přestupuje do Jablonce!

Zkušený univerzál Jakub Podaný je novou posilou Jablonce! Na sever Čech přestoupil z Dukly Praha! Jakub se hned první den přípravy zapojil do tréninkového procesu.

Odchovanec Sparty Praha má v české lize na kontě 9 sezón, ve kterých nasbíral 160 startů, vstřelil 12 gólů a přidal 28 asistencí. Podaný může hrát jak v záloze, tak i především v obraně nebo útoku. Fotbalista s velmi dobrou kopací technikou opustil v 33 letech Duklu a připojil se k týmu Petra Rady. Uplynulou sezónu strávil po sestupu Dukly do druhé ligy v týmu Bohemians Praha 1905. Přestup do Jablonce bere jako další pozitivní krok v kariéře.

„Přestup do Jablonce je pro mě určitě výzva, protože se pohybuje každoročně v horních patrech tabulky a prohání ty největší favority, když to tak řeknu. To mě láká a motivuje. Věřím, že svými výkony přispěji k tomu, aby to tak bylo i nadále,“ říká po podpisu smlouvy Jakub Podaný, který na severu Čech uzavřel roční kontrakt. V Jablonci tak doplní stávající defenzivní sestavu, kterou má Petr Rada k dispozici.

Jakub Podaný má zkušenosti nejen z české ligy, ale také získal mistrovský titul v Indii s týmem Atlético de Kolkata. Se Sigmou Olomouc vyhrál český pohár.

Profil Jakuba Podaného

Narozen: 15. června 1987

Národnost: Česká republika

Post: obránce, záložník

Noha: levá

Výška: 184 cm

Váha: 77 kg

Zápasy/góly/asistence v lize: 160/12/28


Author Martin Bergman
Sdílet článek