Střelnice ePojisteni.cz liga, 1. kolo

FK Jablonec

5
3

MFK Karviná

Tomáš Wágner
15’
Tomáš Wágner
48’
Luděk Pernica
49’
Tomáš Wágner
74’
Martin Doležal
84’
1’
Radek Voltr
25’
Pavol Jurčo
40’
Pavol Jurčo

Naši fotbalisté v úvodním kole nového ročníku v hokejové přestřelce dokázali přestřílet nováčka z Karviné 5:3. Zelenobílému celku se povedl dokonalý obrat, hattrickem se blýskl útočník Wágner.

Jablonečtí fotbalisté nevstoupili do zápasu vůbec šťastně, už po 12 sekundách hry podskočil Nový na pravé straně obrany centrovaný balon, hostující Zelený poslal přesný centr na hlavu Voltra a nováček bleskově vedl. Šlo o třetí nejrychlejší gól v historii České ligy. V další pasáži hry následovalo zelenobílé obléhání branky Karviné, hlavička Wágnera mířila jen do náruče Pindrocha, Trávníkova střela proletěla těsně nad břevnem, Mehanović v dobré pozici prováhal ideální možnost k zakončení. Tlak domácích brankou nakonec přeci jen vygradoval po čtvrthodině hry, to Masopust z pravé strany hřiště posadil míč na hlavu Wágnera a ten na zadní tyči srovnal skore.

Jenže za dalších deset minut přišel rychlý brejk soupeře, Budinský ideálně načasoval přihrávku za jabloneckou obranu pro Jurča a hosté šli znovu do vedení. Domácí mohli srovnat o chvíli později, přímý kop Mehanoviće ale parádním zákrokem zlikvidoval brankář Pindroch. Mehanović mohl srovnat také sedm minut před poločasem, když se k němu ve vápně dostal odražený balon, jenže míč z jeho kopaček putoval vysoko nad karvinskou svatyni. Hosté navíc šokovali Střelnici třetí branku z třetí střely na branku, pět minut před půlí střelu Zeleného neudržel brankář Valeš a míč doklepl do sítě dobíhající Jurčo.

Domácí kouč reagoval na nepříznivý vývoj zápasu hned dvojím poločasovým střídáním. V kabině zůstal Hübschman a Mehanović, nahradili je Kubista a Doležal. Gólová odpověď přišla hned dvě minuty po půli, Trávník z levé strany poslal míč při standardní situaci opět na hlavu Wágnera a ten svým druhým gólem v zápase snížil na 2:3. Střelnice se nestihla ještě ani doradovat a bylo srovnáno, hned minutu poté vyrovnal po přiťuknutí od Wágnera povedenou střelou levou nohou z hranice šestnáctky stoper Pernica na 3:3!

Jablonec byl při chuti a tlačil se před branku nováčka. V permanenci byl především útočník Wágner, nejdříve hlavičkoval podél brankové čáry, v další akci táhl brejk, jenže v rozhodující moment si míč moc předkopl a gólman stačil balon zalehnout. V 68. minutě táhl na zteč Jiráček a tvrdou střelou vyzkoušel karvinského brankáře.

Jablonecký útočník Tomáš Wágner nakonec přeci jen zkompletoval hattrick, šestnáct minut před koncem zakončil akci, kterou táhl jeho kolega v útoku Doležal. Šest minut před koncem zahrával navíc Trávník standardní situaci od rohového praporku, míč po ní trkl do sítě střídající Doležal a dal tak nováčkovi definitivní úder na 5:3.

Jablonečtí čtyřmi góly v druhém dějství dokázali otočit nepříznivý stav z 1:3 a radují se z prvního vítězství v nové sezoně. Fanoušci na Střelnici viděli hned v prvním kole osm branek a spoustu gólových momentů. I proto zněl stadionem po závěrečném hvizdu zasloužený potlesk tribun.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 29 Valeš
O 23 Beneš yellow card
O 7 Hybš
O 22 Nový
O 4 Pernica goal
Z 3 Hübschman down
Z 21 Jiráček
Z 8 Masopust down assist
Z 9 Mehanovič down yellow card
Z 10 Trávník assist assist yellow card yellow card
U 19 Wágner goal goal assist assist

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 18 Kouřil
O 27 Kubista up yellow card
Z 16 Bazal
U 28 Díl up
U 15 Doležal up goal assist

MFK Karviná

B 1 Pindroch
O 22 Hošek
O 26 Janečka down yellow card
O 12 Toml
O 15 Zelený assist
Z 23 Budínský
Z 17 Eismann
Z 10 Okleštěk down
Z 6 Šisler
U 87 Jurčo down goal goal
U 9 Voltr goal

Náhradníci

B 18 Pastornický assist assist
O 5 Dreksa
Z 25 Duda up yellow card
Z 24 Fiala up yellow card
Z 27 Panák up
Z 7 Puchel
59%

Držení míče

41%
25/11

Střely / Na branku

8/6
88

Vyhrané souboje

80
10

Fauly

19