Zlín ePojisteni.cz liga, 9. kolo

FC Zlín

2
2

FK Jablonec

Haris Harba
84’
Haris Harba
87’
38’
Haris Harba
70’
Ondřej Mihálik

Jablonečtí nastoupili na hřišti nečekaného lídra soutěže ve Zlíně se třemi odchovanci v základní sestavě a v útoku s novou útočnou dvojicí Mehanović - Mihálik.

Opatrná hra z obou stran v úvodní čtvrthodině příliš diváky nenadchla a tak zaujala až zajímavá choreografie domácích fanoušků. V osmnácté minutě viděla zlínská Letná první šanci utkání, z úhlu pálil tvrdě pod břevno domácí Harba, Hrubý ale stihl míč vyrazit na rohový kop. Dobrý průnik do jabloneckého vápna předvedl Diop, pozorná obrana Severočechů ale stačila jeho střelu zblokovat. Po půlhodině hry zacentroval v nouzi od rohového praporku před branku Kopečný a brankář Hrubý musel být na velmi ošemetný balon mířící do prostoru tří tyčí hodně pozorný. Jablonec se připomněl rychlým brejkem, kterému scházela jen lepší finální fáze.

Poslední čtvrthodina hry patřila Jablonci. Po našem rohovém kopu se dostal odražený míč za vápnem k Mehanovićovi, jenže jablonecký ofenzivní hráč zakončil jen metr vedle branky. Hübschman brzy poté vysunul do vápna ideálně Mihálika, jenže ten tváří tvář domácího brankáře Dostála nepřekonal. Ve 39. minutě zahrával Jiráček přetaženou standardku na Kouřila, který vracel prudce míč před branku, kde si míč srazil do vlastní sítě Harba – 0:1!

Těsně před poločasem zastavil náš rychlý brejk sudí Jílek. Na půlce fauloval unikajícího Masopusta Kopečný, jablonečtí přesto pokračovali v početném přečíslení sami na brankáře, jenže rozhodčí hru přerušil a faulujícímu zlínskému hráči ukázal kartu žluté barvy.

Po poločase začal Zlín optickým tlakem, domácí Pazdera poslal prudkou přihrávku napříč pokutovým územím. Matějov zakončil sice prudce, ale jen do středu branky. Diopova hlavička se pak mezi jablonecké tyče nevešla. Po našem rychlém brejku vysunul Trávník Míhálika, zpětná přihrávka a zakončení Masopusta ale neměla gólové parametry. Na druhé straně musel skákat obětavě pod nohy zlínských hráčů dnes opět výborný brankář Hrubý a uklidnil tak nepřehlednou situaci v našem vápně! Strážce jablonecké svatyně vytáhl další senzační zákrok také v 59. minutě po hlavičce Kopečného.

Zápas nabral v druhé půli na dramatičnosti, akce střídala akci. Po průniku Mihálika těsně před brankou nedostáhl na míč Mehanović, další akci střídajících hráčů Doležala a Pospíšila zakončil druhý jmenovaný jen slabě.

Jablonci se gólový brejk povedl přesně dvacet minut před koncem, po akci Mihálika na naší levé straně zakončoval Jiráček, vyražený míč se dostal zpět k Masopustovi, který přihrál lépe postavenému Mihálíkovi, ten míč dokázal poslat pod břevno lídra tabulky a Jablonec už vedl 2:0! Zápasu nescházely emoce na hřišti i v hledišti, rozmíšku hráčů přímo na pažitu vyřešil sudí Jílek rozdáním žlutých karet na obě strany.

Domácí se do hry dostali šest minut před koncem, střídající Vukadinovič napřáhl z dobrých 25 metrů a míč skončil až za zády jabloneckého brankáře – 1:2. Nabuzení domácí ožili, Pazdera tři minuty před koncem našel přesně hlavu Harby, který napravil svou vlastní branku v úvodu zápasu a srovnal na 2:2.

Lídr ligové tabulky stále neměl dost, v závěru ale Pazderovu ránu ztlumil v náruči Hrubý. V nastavení byl navíc za nevybíravý skluz na Jugase vyloučen jablonecký Doležal. Víc už se v zajímavém zápase mezi Jabloncem a vedoucím týmem ligové soutěže ze Zlína nestalo, týmy si body rozdělily po remíze 2:2.


Sdílet článek

FC Zlín

B 17 Dostál
O 18 Hájek
O 13 Janíček down
O 24 Jugas
O 20 Pazdera assist
Z 21 Hnaníček
Z 9 Holík down
Z 23 Kopečný yellow card
Z 16 Matejov
U 7 Diop yellow card
U 28 Harba goal goal

Náhradníci

B 1 Holý
O 4 Hubáček
O 2 Malý
Z 6 Štípek
Z 11 Vukadinović up assist
U 29 Jordan
U 12 Traore up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 7 Hybš yellow card
O 18 Kouřil
O 27 Kubista
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček down
Z 24 Končal down yellow card
Z 8 Masopust
Z 9 Mehanovič
Z 10 Trávník down
U 17 Mihálik goal

Náhradníci

B 29 Valeš
O 5 Hanousek up
O 22 Nový
Z 16 Bazal
Z 26 Pospíšil up assist
U 15 Doležal up yellow card red card
U 19 Wágner
63%

Držení míče

37%
14/9

Střely / Na branku

7/3
121

Vyhrané souboje

127
14

Fauly

18