Střelnice ePojisteni.cz liga, 18. kolo

FK Jablonec

3
1

AC Sparta Praha

Mirzad Mehanovič
10’
Mirzad Mehanovič
20’
Ondřej Mihálik
87’
90’
David Lafata

Jablonečtí fotbalisté si vyšlápli na favorizovanou Spartu. Po šesti letech si tak užívají sladký pocit vítězství na jablonecké Střelnici zdolali úřadujícího vícemistra 3:1!

Jablonecký kouč udělal oproti utkání na Slovácku několik změn, roli defenzivního záložníka svěřil místo absentujícího Jiráčka Kubistovi, kraje zálohy obsadili Hanousek a Diviš. První přímou střelu vyslal na hostující branku Diviš, po rychlém vysunutí od Kubisty. V 9. minutě po dlouhém nákopu našeho gólmana se míč dostal po hlavičkovém souboji za vápnem k Mehanovićovi, ten se zhruba z 20 metrů nádherně opřel do balonu a rozjásal jabloneckou Střelnici první brankou! Jablonec byl při chuti, další střelecký pokus zaznamenal Diviš, v záklonu ale hlavičkoval z úhlu jen do rukavic brankáře Kouba. Sparta zahrozila stříleným centrem Čermáka, který ale naštěstí nikdo nestačil zasáhnout. V další šanci se zjevil z čista jasna před Koubkem Doležal, míč ale nestihl zasunout pod padajícího brankáře Pražanů. V 18. minutě odkulhal ze hřiště sparťan Costa, ale než stihli hosté připravit střídání, inkasovali podruhé. Pospíšil totiž šajtlí našel v pokutovém území Mehanoviće, který pohotovou střelou levou nohou přidal druhou jabloneckou branku! Sparťané i po druhé brance kroužili jako supi okolo našeho pokutového území, výsledkem jejich snažení byla tyč z kopačky Albiacha Nestora. Jablonec do poločasu zahrozil ještě technickým lobem Mehanoviće, který zkoušel z půlky hřiště přehodit Koubka, ale jeho pokusu scházela větší přesnost.

Hned v úvodu druhé půle kryl Lafatovu střelu Hrubý. Na druhé straně šikovně vysouval Janković Doležala, jablonecký útočník na míč jen těsně nedosáhl. Jaković pálil pohotově také po odražené standardní situaci, míč tentokrát prolétl nad břevnem. Jablonec byl odvážnější, své akce roztahoval do křídel a sparťané několik nadějných brejků hasili za cenu rohových kopů. Letenský tým se dostal do zakončení zásluhou Konatého, mířil ale mimo tři tyče. K tyči mířil v 65. minutě Sáček, Hrubý ale předvedl efektní skok a jeho střelu stačil vyrazit. Čtvrt hodiny před koncem si zkoušel vymodlit penaltu Hybš, ale píšťalka rozhodčího Královce zůstala němá. Sparta opět zatlačila domácí s cílem vsítit kontaktní branku. K vidění byly obětavé skluzy Hanouska, další závary si pohlídala spolehlivá stoperská dvojice Pernica – Beneš. Těsně vedle proletěl také trestný kop kapitána Lafaty z hranice šestnáctky. Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Mihálik, v rychlém kontru se vyhnul dvěma obráncům jeho umístěnou střelu ale konečky prstů vytěsnil Koubek na roh. Definitivní rozhodnutí přinesl hned následný roh, po něm Beneš neuspěl před brankářem, ale míč stačil umístit do branky střídající Mihálik na 3:0!

V nastaveném čase nařídil rozhodčí pokutový kop po faulu na střídajícího Kadlece, proměněná penalta z kopaček Davida Lafaty už ale jen kosmeticky upravila naše vítězství na 3:1. Jablonec si za ovací diváků užil sladké vítězství nad Spartou a notně jí tak zkomplikoval cestu za titulem.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič
O 27 Kubista
O 4 Pernica
O 12 Zelený
Z 7 Diviš
Z 9 Mehanovič down goal goal
Z 26 Pospíšil down assist
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 29 Valeš
Z 3 Hübschman
Z 2 Považanec up
Z 10 Trávník up
U 17 Mihálik up goal
U 99 Zreľák

AC Sparta Praha

B 33 Koubek
O 25 Holek
O 3 Kadlec
O 4 Karavajev
O 26 Nhamoinesu down
Z 17 Čermák
Z 18 Konaté down
Z 15 Néstor Albiach
Z 16 Sáček
U 30 Juliš down
U 21 Lafata goal

Náhradníci

B 35 Bičík
O 78 Hybš up
O 88 Vatajelu assist assist
Z 45 Havelka
Z 6 Vácha
U 77 Kadlec up yellow card
U 23 Šural up
36%

Držení míče

64%
12/6

Střely / Na branku

19/5
93

Vyhrané souboje

84
17

Fauly

9