Mladá Boleslav ePojisteni.cz liga, 22. kolo

FK Mladá Boleslav

0
0

FK Jablonec

Nepopulární bezbrankovou remízou skončilo předehrávané utkání 22. kola ePojisteni.cz ligy mezi Mladou Boleslaví a naším Jabloncem.

Jablonecký kouč Zdeněk Klucký vyslal i po reprezentační pauze na pažit mladoboleslavského stadionu totožnou zahajovací sestavu, která před čtrnácti dny deklasovala doma Vysočinu Jihlava 5:0.

V úvodní čtvrthodině zahrávali domácí hned tři rohové kopy, mimo branku navíc střílel Matějovský. Na jablonecké straně předvedl dravý únik na kraji hřiště Trávník, Vejmola ale střílený centr k domácí brance nepropustil. Naopak prvně v permanenci byl náš brankář Valeš, který musel nadvakrát krýt střelu Chramosty. Domácí drželi více balon, do kloudného zakončení se ale dostávali stěží. Na hřišti bylo v první pětačtyřicetiminutovce vidět hodně nepřesností a nevynucených ztrát balonu a to u obou týmů. Pět minut před pauzou poslal domácí Přikryl táhlou střelu, která o metr minula vzdálenější tyč Valešovy svatyně. Na druhé straně dvakrát zakončoval Mehanović, oba jeho pokusy ale skončily vysoko nad brankou.

O poznání živěji začal druhý poločas. Hned v jeho úvodu se v dobré příležitosti za hranicí vápna zjevil osamocený Matějovský, jenže také zkušený středopolař netrefil prostor branky. Prakticky z protiútoku vyslal Janković do zakončení Zeleného, jeho tečovanou střelu k naší smůle stačil lapit u tyče pozorný Vejmola. O minutu později po chybné rozehrávce Zeleného mohl zakončovat Mareš, Pernica mu ale zmenšil střelecký úhel a včas tak hasil možné nebezpečí. Další domácí útok táhl Chramosta, jeho snažení zakončil Matějovský střelou vedle vzdálenější tyče. Brzy poté jabloneckou akci táhl na křídle tentokrát Janković, přes hlavu zakončoval Pospíšil, míč ale přelétl břevno. V 67. minutě kopal mladoboleslavský Mareš trestný kop, míč propadl na zadní tyči až k Přikrylovi, který míč v pádu poslal naštěstí jen nad jabloneckou branku. Gólově mohlo udeřit také na druhé straně, Hübschmanův střílený nákop poslal hlavou mimo Zelený. Jablonec poté musel nuceně střídat, zraněného Zreľáka vystřídal na hrotu útoku Mihálik.

Blížil se závěr nervozního zápasu, který příliš fotbalové krásy nenabídl a z ochozů se snášel pískot domácího publika. Přesto si domácí vypracovali ještě tři příležitosti, z otočky střílel mimo mladoboleslavský Vukadinović, zády k brance to zkoušel technickým lobem také Chramosta, míč se i tentokrát snesl vedle naší branky. Rozhodnutí mohlo padnout v samém závěru, tutovku v nastaveném čase poslal hlavou po rohovém kopu hlavou těsně vedle Čmovs. Oba týmy si nakonec body rozdělily po nepopulární remíze 0:0.


Sdílet článek

FK Mladá Boleslav

B 1 Vejmola
O 24 Čmovš yellow card
O 3 Fleišman
O 21 Pauschek
O 15 Stronati
Z 6 Jánoš down
Z 17 Mareš
Z 8 Matějovský down
Z 14 Přikryl
U 19 Chramosta
U 33 Nečas down

Náhradníci

B 23 Diviš
O 29 Keresteš
Z 16 Levin up
Z 22 Takács up
Z 30 Vukadinovič up
U 31 Klobása
U 7 Železník

FK Jablonec

B 29 Valeš
O 23 Beneš yellow card
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič
O 27 Kubista
O 4 Pernica
Z 3 Hübschman
Z 9 Mehanovič down
Z 26 Pospíšil down
Z 10 Trávník
Z 12 Zelený
U 99 Zreľák down

Náhradníci

B 20 Bárta
Z 7 Diviš
Z 21 Jiráček
Z 13 Kubista up
Z 8 Masopust up
Z 77 Považanec
U 17 Mihálik up
54%

Držení míče

46%
16/1

Střely / Na branku

8/2
92

Vyhrané souboje

105
13

Fauly

11