Břízky Juniorská liga, 28. kolo

FK Jablonec

4
1

FC Slovan Liberec

Naši junioři se nezalekli v pondělním dohrávaném utkání Juniorské ligy posilněného týmu Slovanu Liberec. V pohledném derby zápase bohatém na šance zvítězili 4:1.

Slovan vyrukoval v Břízkách v základu hned s šesticí hráčů z ligového kádru, mimo jiné s Potočným, Voltrem, Da Silvou, Coufalem či Obročníkem. „Přijela si proti nám zahrát skoro celá lavička jejich kádru,“ překvapilo jabloneckého trenéra Bekakise. Liberec byl od začátku lepší, jenže šance vytvořené Da Silvou a Šulcem nepřetavil ve vedoucí branku. Naopak ve 20. minutě utekl všem Bulíř a svůj nájezd zakončil prostřelením libereckého brankáře. O sedm minut později následoval další rychlý brejk jabloneckých barev, akci na levé straně zakončil ve vápně gólem na 2:0 Palatický.

Liberec mohl snížit po půlhodině hry, hlavička Poláka skončila těsně nad jabloneckým břevnem. Hosté byli sice častěji u balonu, Jablonec ale podnikal rychlé výpady ve velkém počtu hráčů, přítomní diváci tak viděli řadu střeleckých příležitostí na obou stranách. V závěru půle stříleli ještě Da Silva a Barac, jablonecká obrana i s brankářem Klementem si s jejich výpady dokázala, někdy i se štěstím, poradit. „Měli asi tři stoprocentní šance a tlak, lítalo nám to tam kolem tyčí. Přeci jen to jsou zkušení hráči z ligového A-týmu,“ prohodil k soupeři jablonecký kouč.

Druhý poločas načal Liberec opět obléháním naší branky. Potočného střelu vyrazil na brankové čáře už za překonaným brankářem Štěpánek. „Potřebovali jsme v té chvíli dát třetí branku, abychom nedostali Liberec do kontaktu,“ apeloval na hráče kouč Bekakis o poločasové pauze. Sedm minut po změně stran hráči jeho slova splnili, z pravé strany poslal před branku lahůdkový centr Štěpánek, který trknul do sítě hlavou Breda na 3:0. Brzy poté Jablonec nevyužil další tutovku, když hráči netrefili odkrytou branku. V 56. minutě se hosté přeci jen dočkali snížení, to zařídil střelou z blízka pod břevno Potočný. Jablonec si vzal ale tříbrankový náskok zpět za další dvě minuty. Naši hráči využili špatné rozehrávky soupeře, svou druhou branku v zápase a celkově čtvrtou zvýšil jablonecké vedení do okryté branky opět Bulíř.

Poslední půlhodinu oboustranně zajímavé podívané měli více šancí na kopačkách liberečtí, ale gólově se jim nedařilo. Polák zamířil z voleje těsně vedle, stejně jako Micovčák, střelu Da Silvy zase lapil pozorný Klement. V samém závěru se držel za hlavu také jablonecký Fofanah, ten překonal i brankáře, ale z úhlu nestačil zamířit mezi tři tyče.

Z vítězství 4:1 v derby měl pochopitelně radost jablonecký kouč Dimitry Bekakis. „Hlavně jsme potřebovali zastavit tři naše porážky v řadě. Teprve podruhé jsme hráli na trávě v Břízkách, první duel se Slávií nám zde nevyšel. Dneska tam bylo přesně to, co nás zdobilo při zápasech na umělce. Bylo to v rychlosti a mělo to nasazení. Konečně se nám podařilo dát z šancí i branky. Hráli jsme zodpovědně, bojovali jsme a nikdo nebyl línej udělat krok navíc. Navíc jsme měli rychlý přechod dopředu. Už jsme moc chtěli uspět. V předchozích zápasech jsme neměli tolik štěstí v proměňování šancí,“ těšila lepší produktivita jabloneckého kouče.


Sdílet článek